«sessió informativa»

Sentència del judici del procés: El Govern central convoca els diplomàtics estrangers

lozano-castro

lozano-castro / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Govern central ha convocat aquest dilluns tot el cos diplomàtic acreditat a Espanya a una «sessió informativa» per analitzar i comentar la sentència del Tribunal Suprem sobre el procés.

La reunió, que tindrà lloc a la seu del Ministeri d’Afers Estrangers, ha sigut convocada per la secretària d’Estat per a l’Espanya Global, Irene Lozano, responsable de la reputació i imatge exterior d’Espanya. La trobada, que tindrà lloc a les 17.00 hores, serà a porta tancada «per respecte a les intervencions dels ambaixadors», ha detallat un portaveu d’Espanya Global.

El Tribunal Suprem ha condemnat a 13 anys de presó Oriol Junqueras i a penes de fins a 12 anys a Carme Forcadell, els Jordis i cinc exconsellers per sedició i malversació en el procés, i ha absolt de malversació els tres acusats en llibertat –Santiago Vila, Meritxel Borràs i Carles Mundó–, que no aniran a la presó.

Campanya en vídeo

En previsió d’una campanya organitzada per sectors independentistes per desprestigiar Espanya i les seves institucions a l’estranger, el Govern central ha llançat aquest dilluns un vídeo en què la vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo, i diversos membres de l’Executiu expliquen les fortaleses del sistema democràtic espanyol en diversos idiomes i defensen que «Espanya és la casa de tots».

El vídeo mostra els ministres Josep Borrell, Fernando Grande-Marlaska, Isabel Celaá, Nadia Calviño, Luis Planas, Teresa Ribera, José Guirao i Pedro Duque, que asseguren, en espanyol, anglès, francès, alemany o rus que Espanya és una democràcia consolidada i una de les més fortes del món.

El Govern català, igual

Notícies relacionades

El conseller d’Exteriors, Alfred Bosch, ha convocatper dimarts a les 13 hores el cos consular establert a Barcelona per realitzar una reunió informativa sobre la sentència del procés. Segons ha pogut saber EL PERIÓDICO i han confirmat fonts de la Conselleria d’Acció Exterior Relacions Institucionals i Transparència, aquesta trobada, per a la qual es demana als diplomàtics que confirmin la seva assistència per ‘mail’, serà a porta tancada al Palau Robert, en l’encreuament de l’avinguda de la Diagonal amb el passeig de Gràcia.

L’objectiu últim, expressat en la missiva d’invitació, seria «explicar la visió i el posicionament del Govern de Catalunya arran de la recentment publicada sentència del Tribunal Suprem»