COMUNICAT

Els bisbes catalans demanen respectar la resolució i reclamen diàleg

La Conferència Episcopal Tarraconense destaca que «Catalunya no és una societat violenta»

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els bisbes catalans han demanat aquest dilluns, després de conèixer la sentència de l’1-O, desactivar la tensió acumulada des del 2017 i «retornar a l’únic camí possible: un seriós camí de diàleg entre els governs espanyol i català que permeti anar trobant una solució política adequada», i han cridat a respectar la sentència.

[Seguiu aquí en directe l’última hora sobre la sentència del procés]

«Fa falta respectar la sentència, emanada del poder judicial d’un Estat de dret, així com les eventuals que puguin venir dels tribunals europeus», ha afirmat en un comunicat la Conferència Episcopal Tarraconense (CET).

«La presó preventiva ha durat gairebé dos anys, i l’hem viscut amb pena al cor pel que suposava per als presos i per a les seves famílies i amics», han afirmat.

Notícies relacionades

També ha emmarcat el judici dut a terme al Tribunal Suprem en un «estat de coses» dels últims dos anys en què la situació social i política a Catalunya ha sigut complexa, amb dificultat per entreveure solucions.

«Catalunya no és una societat violenta», però veuen una menor qualitat de la convivència en els últims anys a causa del refredament, la ignorància i el menyspreu, han dit.