JUDICI AL PROCÉS

Colau demana a Sánchez «empatia» davant de la «crueltat» de la sentència del procés

L'alcaldessa i Iglesias reclamen al president espanyol que no tanqui la porta als indults

 

  / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ada Colau ha demanat aPedro Sánchez «empatia» davant de la «crueltat» de la sentència del procés. Tant l’alcaldessa com Pablo Iglesias han reclamat al president espanyol en funcions que no tanqui la porta als indults. El líder morat no entén que es donés aquesta mesura de gràcia per a «terroristes» com José Barrionuevo i Rafael Vera, condemnats pel GAL, i que no es pugui plantejar ara amb Oriol Junqueras i la resta de condemnats pel Suprem.

«Avui ens enfrontem a un dels dies més difícils dels últims anys. La pitjor versió de la judicialització: la crueltat», ha sentenciat l’alcaldessa, que ha reclamat no «tancar cap sortida al conflicte per càlcul electoral». «Mostrar empatia és senyal de fortalesa, no de debilitat», ha afegit en al·lusió a Sánchez. L’alcaldessa ha suspès les comissions de l’Ajuntament de Barcelona i ha convocat un ple extraordinari dijous.

«A Espanya es van indultar els terroristes Barrionuevo i Vera, el cap del cop d’Estat del 23-F [Alfonso] Armadai el Suprem va arribar a demanar l’indult a [Antonio] Tejero. Que Sánchez parli de compliment íntegre és una prova més de la seva aposta per governar amb el PP», ha recordat Iglesias. 

El secretari general de Podem ha destacat que la condemna passarà a la història «com a símbol» que els conflictes polítics no s’han de judicialitzar. «Queda clar que hi ha consens en el tribunal que no hi va haver violència, una cosa que era evident per a tot el món, també per als adversaris més grans de l’independentisme. Però més enllà dels debats estrictament jurídics, aquesta sentència passarà a la història d’Espanya com a símbol de com no s’han d’abordar els conflictes polítics en democràcia», ha reflexionat en el seu perfil de Facebook.

Noelia Bail, secretària general de Podem Catalunya, considera que «els indults són el camí de la reconciliació. El PSOE-PSC hauria d’estar en aquest camí i no ser un obstacle per a la reconciliació».

La «política útil»

L’últim dels líders polítics en pronunciar-se ha sigut el candidat de Més País, Íñigo Errejón. A part d’un tuit publicat a mig matí en el qual reivindica «la política útil, la que es posa en el lloc de l’altre i reconstrueix ponts», el polític madrileny ha enviat aquesta tarda un àudio als periodistes en el qual admet que com a candidat a president del Govern no és la seva tasca analitzar la sentència

Notícies relacionades

 

No obstant, ha apuntat que la «judicialització dels problemes polítics no farà la feina que la política va abandonar fa moltíssim temps». «Avui les ferides són més grans que ahir», ha sentenciat. Així, el líder de Més País ha insistit a tornar a la «política útil», la que «pensa a posar-se en el lloc de l’altre, que vol fer matisos per pensar una solució».