Torrent anuncia un ple del Parlament com a reacció a la sentència

El president de la Cambra catalana crida els ciutadans a sortir al carrer i fer «que la repressió de l'Estat sigui insostenible»

roger

roger / FERRAN NADEU (FERRAN NADEU)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president del Parlament, Roger Torrent, ha anunciat que la Cambra catalana celebrarà un ple específic com a reacció a la sentència del procésperquè els 135 diputats puguin expressar la seva opinió «davant de la gravetat dels fets». Torrent ho ha avançat durant una entrevista al programa ‘FAQS’ de TV3 en la qual ha cridat als ciutadans a sortir al carrer a protestar i «fer que la repressió de l’Estat sigui insostenible». En aquest sentit, ha opinat que serà necessària una mobilització «persistent» al carrer tot i que sense perjudicar la vida quotidiana dels catalans. «La repressió ha vingut per quedar-se», ha advertit.

«Cada pas que fem ha d’anar en la línia d’aguditzar les contradiccions democràtiques de l’Estat, no les nostres pròpies», ha afirmat el president del Parlament, que també ha assegurat que els independentistes hauran de ser capaços d’explicar-ho internacionalment.

Ha cridat a crear «incentius democràtics perquè a l’Estat, des del punt de vista polític, li surti més car intentar cronificar el conflicte, o fins i tot posar els independentistes a la presó, que asseure’s en una taula a negociar el referèndum».

Notícies relacionades

Torrent ha insistit que defensarà el dret a debatre sense censura: «Defensaré els drets fonamentals dels diputats, no perquè això suposi una desobediència, sinó perquè em sembla que no tinc alternativa», ha dit. Ha reiterat que al Parlament «s’ha de poder parlar de tot, no només del que li agradi al Govern espanyol». «No podem convertir la Mesa en un òrgan censor ni en un tribunal constitucional en miniatura».

Aquestes paraules de Torrent s’emmarquen en els últims requeriments del Tribunal Constitucional després delsrecursos del Govern a les resolucions de la Cambra catalana relatives al dretd’autodeterminació, a la desobediència civil o a la sortida de la Guàrdia Civil de Catalunya.