Els monjos del Valle de los Caídos celebren missa fora de la basílica

La Guàrdia Civil torna a impedir l'accés al recinte a un grup de franquistes

whatsapp-image-2019-10-13-at-124836

whatsapp-image-2019-10-13-at-124836

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Els frares de l’abadia benedictina que custodia els enterraments del Valle de los Caídos han celebrat aquest diumenge la seva missa en una esplanada prop del seu convent, ja que la basílica on es troben les restes de Franco estava tancada.

A la missa, concelebrada, han assistit clients allotjats en el seu hostal i una vintena de familiars d’alumnes de l’escola i escolania que mantenen els monjos.

A cinc quilòmetres, a la porta del recinte monumental, s’ha tornat a concentrar un grup de franquistes, la majoria vinguts de Madrid, que exigien pujar fins a la basílica per a la missa. Igual que ahir, la Guàrdia Civil, que, amb reforços, vigila el recinte, els ha tornat a impedir l’entrada. Alguns membres del grup han protagonitzat frecs i empentes amb els guàrdiesen un incident de poca intensitat del que es va registrar el matí d’aquest dissabte.

Els funcionaris i el personal laboral de Patrimoni Nacional tenen festa, perquè se’ls va comunicar la tarda de divendres, després de l’ordre governativa de tancament del Valle, per a la realització dels treballs d’exhumació de les restes de Franco. Al col·lectiu de treballadors anomenen aquest descans sobrevingut «dies francs de servei».

Notícies relacionades

El prior Santiago Cantera ha buscat en va amb un advocat les vies per a un recurs a l’ordre de tancament, però els seus assessors estimen que només seria atès després que s’hagués acabat el tancament.

Segons fonts properes a la comunitat de frares, aquests es proposen oficiar la missa diària i contractual pels caiguts i per Franco a la intempèrie mentre duri la clausura del temple perforat al cingle de Cuelgamuros.