La Guàrdia Civil impedeix una concentració franquista al Valle de los Caídos

whatsapp-video-2019-10-12-at-142541 vid 12 142914 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Prop de 40 persones s’han concentrat a les 10 del matí d’aquest dissabte a la porta del complex monumental del Valle de los Caídos, a San Lorenzo de El Escorial (Madrid), amb la intenció de pujar a la basílica i assistir a la missa diària que oficien els frares de la comunitat benedictina i aplaudir el prior, el frare Santiago Cantera, segons fonts dels convocants, de l’agrupació franquista Moviment per Espanya i del partit d’extrema dreta Alternativa Espanyola.

A la porta s’ha format una cua de cotxes que envaïa la carretera d’El Escorial. La Guàrdia Civil que custodia la vall els ha dit que el monument estava tancat i no es permetia l’accés de vehicles, amb la qual cosa els manifestants han volgut entrar per pujar a peu els cinc quilòmetres que disten de la porta a la basílica.

En el camí d’accés, els guàrdies els han repetit que la vall estava tancada i que no es podien celebrar manifestacions en el seu interior.

Com que de totes maneres el grup ha intentat continuar a peu malgrat les indicacions dels agents, han sigut demanats reforços i han tancat el gran rastell de ferro del complex.

Notícies relacionades

Un frare de la comunitat que baixava a saludar els manifestants no ha pogut ajuntar-se amb el grup, pel petit tumult que s’ha format al rastell, on els franquistes han proferit crits contra els guàrdies mentre empenyien la barrera. A les 13 hores s’ha dirigit

el grup a la casa caserna de la veïna localitat de Guadarrama, a interposar una denúncia col·lectiva contra els guàrdies, però avui és el dia del Pilar, patrona de l’institut armat, i s’han trobatel servei a la caserna en els seus mínims.