El PSC demana saber qui va autoritzar a Llach, Baños, Bel i Casals penjar la pancarta a la Generalitat

Pregunta al Govern qui és el propietari de la pancarta i qui en va encarregar la confecció

50085863 60

50085863 60

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS

El PSC ha presentat aquest divendres una bateria de preguntes al Govern, en què demana que expliqui qui va autoritzar als exdiputats Lluís Llach i Antonio Baños, l’actriu Sílvia Bel i la filòloga Maria Teresa Casals penjar a la façana del Palau de la Generalitat una pancarta amb el lema «Llibertat d’opinió i expressió. Article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans».

Les preguntes, recollides per Europa Press, estan firmades pel portaveu adjunt del PSC al Parlament, Ferran Pedret, i fan referència als fets del 27 de setembre, quan Llach, Banys, Bel i Casals van penjar la pancarta després que la Generalitat hagués retirat aquell mateix dia per ordre de la Junta Electoral Central (JEC) la que estava penjada amb un llaç groc i que demanava la llibertat dels «presos polítics i exiliats».

Els socialistes volen saber si aquestes quatre persones «estaven degudament acreditades» per accedir al balcó de la Generalitat i, si és així, qui els va autoritzar o ho va sol·licitar.

També pregunten si «l’acreditació per accedir al Palau de la Generalitat que s’estén a ciutadans particulars inclou normalment la possibilitat de deambular lliurement pel Palau i accedir a tots els seus espais», per la qual cosa qüestionen si el balcó és normalment accessible per a qualsevol persona acreditada a la Generalitat.

Notícies relacionades

Una altra de les qüestions que planteja el PSC és si Llach, Banys, Bel i Casals portaven la pancarta quan van entrar a la Generalitat i si, «per les dimensions i material de fabricació, es va procedir o no a un control de seguretat per examinar el voluminós paquet que s’introduïa».

En aquest sentit, els socialistes demanen al Govern aclarir qui és el propietari d’aquesta pancarta, qui en va encarregar la confecció i on estava guardada, en el cas que ja estigués al Palau de la Generalitat.