ESPERANT LA SENTÈNCIA DE L'1-O

El Govern acusa Torra d'utilitzar la Generalitat de forma partidista

Carmen Calvo critica el president que no representi tots els catalans, sinó només els independentistes

La vicepresidenta adverteix que la violència no forma part de la vida democràtica

49224286 59

49224286 59 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

A les portes de la sentència del judici del procés i en plena cursa electoral cap a les generals del 10 de novembre, el Govern central eleva el to del seu discurs sobre Catalunya i assenyala directament Quim Torra. Aquest dijous, la vicepresidenta Carmen Calvo, ha acusat el president de la Generalitat d’haver instrumentalitzat aquesta institució per afavorir el seu partit i per impulsar la independència, en lloc d’anteposar l’interès general. 

«El president de la Generalitat no coneix el seu lloc institucional des del qual ha de governar i treballar per a tots els catalans, també per als no independentistes, que per cert, són majoria», ha retret des d’una entrevista a Telemadrid. «Torra no ha entès mai que el seu càrrec no era treballar per al seu partit, sinó per a tots els catalans», ha insistit. Sobre l’aplicació de mesures excepcionals després de la sentència de l’1-O ha repetit que el Govern està preparat per garantir la seguretat i la convivència de tots els catalans, sigui quina sigui la reacció després de la sentència del Tribunal Suprem. «El que no forma part de la vida democràtica d’un país és la violència», ha advertit.

Notícies relacionades

Les paraules de la vicepresidenta arriben després que s’hagi donat a conèixer que l’Executiu ha recorregut davant el Tribunal Superior de Justícia de Cataunya (TSJC) el decret de la Generalitat que autoritza l’obertura de delegacions a Mèxic, l’Argentina i Tunísia. El Ministeri d’Afers Estrangers considera que aquestes denominades ‘ambaixades’ són un «instrument necessari per dur a terme una política la finalitat de la qual és la separació d’Espanya» i que, al servir al «projecte de transició nacional de caràcter secessionista inconstitucional», comporten un «greu perjudici per a la política exterior d’Espanya» i «denigren la seva imatge».

Calvo ha eludit concretar la data en què es farà finalment el trasllat de les restes de Francisco Franco del Valle de los Caídos, però ha confirmat que «queden molt pocs dies». «Estic en condicions de portar-ho molt aviat al Consell de Ministres», ha confirmat.