reforços en la policia autonòmica

Buch insta els Mossos a estar preparats per a «qualsevol escenari»

El conseller exposa que el cos haurà de garantir la seguretat ciutadana «vetllant per la convivència pacífica» davant de la imminent sentència del procés

El titular d'Interior ha participat aquest dimarts en l'acte de presentació de 384 nous agents

zentauroepp50300844 conseller d interior  miquel buch  durant la presentaci  del191008101513

zentauroepp50300844 conseller d interior miquel buch durant la presentaci del191008101513 / ELISENDA ROSANAS ACN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conseller d’InteriorMiquel Buch, ha dit aquest dimarts que els Mossos d’Esquadra han d’estar preparats per resoldre «qualsevol escenari» que es pugui plantejar complint el marc jurídic, és a dir, la llei de cossos i forces de seguretat i la llei de policia.  El conseller ha participat aquest dimarts en l’acte de presentació dels 384 nous agents dels Mossos, junt amb el secretari general d’aquest departament, Brauli Duart, i el nou cap de la policia catalana, Pere Ferrer.

Per Buch, i fent referència a la resposta ciutadana a la sentència del judici del procés, la «complexitat» dels últims temps es podria «incrementar encara més» els pròxims dies –en vigílies de la sentència del Tribunal Suprem i de les mobilitzacions previstes en cas que sigui condemnatòria– i, per això, ha animat els agents a demostrar la seva «professionalitat» complint les funcions de policia de seguretat ciutadana i policia judicial.

El titular d’Interior ha destacat que la policia catalana sempre ha actuat amb «professionalitat i rigor» en els «moments més complicats de gestionar» a causa de la «difícil situació política» de Catalunya dels últims anys, que han afectat càrrecs com ara «l’amic Forn i el major Trapero». 

Segons Buch, el cos haurà de protegir «el lliure exercici de drets i llibertats» i, alhora, garantir la seguretat ciutadana «vetllant per la convivència pacífica». En un discurs davant dels nous agents del cos que s’incorporen a Barcelona, Buch s’ha mostrat convençut que se «sobreposaran a les adversitats».

La seguretat a BCN

Notícies relacionades

El conseller ha començat la seva intervenció assegurant que Barcelona té uns nivells de seguretat similar a altres capitals europees, si bé ha admès un repunt de determinats delictes que han creat una sensació d’inseguretat als barcelonins. Buch, en aquest sentit, ha recordat que el juliol passat va anunciar un «compromís» amb vuit objectius: l’elaboració del pla estratègic Barcelona Ciutat Segura, un pla de xoc amb la incorporació de nous agents, reforçar l’estructura dels comandaments, la prevenció amb més hores de patrullatge als carrers, fer front a la criminalitat en zones com Ciutat Vella i les àrees més turístiques, crear una oficina d’atenció ciutadana conjuntament amb la Guàrdia Urbana i, finalment, fer front al ‘top manta’.

Per implementar el pla estratègic Barcelona Ciutat Segura, Buch ha explicat que s’han reunit nou grups d’experts amb representants de la Generalitat, de l’Ajuntament i de la societat civil, que en les pròximes setmanes faran entrega d’un informe amb les seves propostes per solucionar aquest «repunt de la inseguretat», més enllà de les mesures «estrictament policials».