DESPRÉS DE LA MOCIÓ DE CENSURA

Girauta carrega a insults contra el PSC: «Llepaculs protegits mesclats amb lladres 'pijos'»

«Traïdors, acomplexats, immorals i nacionalistes» són altres 'floretes' que el dirigent de Cs ha deixat anar a Twitter

28A.- Girauta se erige como toledano desde hoy y apoyo para echar a Sánchez y a los que quieren romper el sistema

28A.- Girauta se erige como toledano desde hoy y apoyo para echar a Sánchez y a los que quieren romper el sistema

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El diputat per Toledo de Ciutadans Juan Carlos Girauta s’ha despatxat a gust contra el PSC després de la moció de censura fallida de Cs contra Quim Torra al Parlament. Girauta ha carregat a insults a Twitter contra els socialistes catalans, als quals ha qualificat com un «partit de llepaculs protegits mesclats amb lladres ‘pijos’» a més de «traïdors, acomplexats, immorals i nacionalistes» per haver-se abstingut en la moció de censura impulsada per la formació taronja.

La sortida de to li ha valgut nombroses crítiques. La primera, la de la portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados, que ha qualificat de «lamentable» que líders polítics utilitzin aquestes desqualificacions cap a altres dirigents polítics. Els tuitaires han retret a Girauta que caigui en la mala educació i no faci debat polític. I la portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, s’ha valgut de les paraules de Girauta per qüestionar el gir al centre del partit d’Albert Rivera.

Però les crítiques no han acovardit Girauta, que poc després ha llançat un tuit amenaçador: «¡Companys! ¿Esteu segurs que voleu que parli del PSC? Jo crec que no us convé».

El líder de Cs, Albert Rivera, ha assegurat en una entrevista a Onda Cero que no comparteix els insults de Girauta contra el PSC, al qual ha qualificat de «llepaculs, immorals i traïdors» per no haver donat suport a la moció de censura. Rivera ha acusat el líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, d’haver-se posicionat al costat d’un president que «aplaudeix la violència» i no dels constitucionalistes. Rivera ha assegurat que està convençut que hi ha «molts socialistes» que prefereixen estar «del costat de Ciutadans que del costat de Torra» i per aquesta raó ha reclamat al PSOE que «rectifiqui» i se sumi a un «gran acord nacional» després de les eleccions del 10-N. «Davant d’aquest moment històric i difícil, si rectifiquen, parem», ha dit.

Tot i que ha afirmat que «no comparteix» les paraules de Girauta, seguidament ha insistit que el PSC «és un partit que sempre s’equivoca quan arriben els grans moments i no està al costat dels constitucionalistes quan s’ha d’estar». Ha afirmat que el Cs hauria donat suport a una moció de censura del PSC contra Torra, un president que «aplaudeix la violència» quan «ni tan sols els ‘lehendakaris’ en el pitjor moment es van atrevir a fer això».

Notícies relacionades

Segons Rivera, el PSOE «s’ha esborrat del constitucionalisme» i davant de la «tempesta que ens muntarà Torra i els CDR» fa falta que s’asseguin «a parlar no només de Catalunya, sinó de tots els espanyols». Es tracta, segons el líder de Cs, de fer «un pacte d’Estat» després del 10-N. Per aquesta raó ha reclamat que en aquesta campanya posin «els peus a la terra» i els partits constitucionalistes trobin «punts de trobada». 

El diputat de Cs al Parlament Nacho Martín Blanco també s’ha deslligat del tuit de Girauta contra el PSC: «Jo no hauria escollit aquestes paraules», ha afirmat en una roda de premsa a la Cambra catalana. «Em sembla una persona, en general, molt respectuosa i molt assenyada. Que no comparteixi en aquest cas l’elecció d’aquestes paraules no vol dir que, en el fons, sigui una preocupació que molts catalans compartim, que és que el PSC ha fet de crossa, seguidisme, dels partits independentistes», ha raonat.