Davant de la imminent sentència del procés

Bosch demana als delegats a l'exterior explicar que «no va existir» rebel·lió i sedició l'1-O

Critica el recurs del Govern a les noves delegacions a Mèxic, l'Argentina i Tunísia

undefined48670984 el conseller d acci  exterior  alfred bosch  intervenint en 190617160922

undefined48670984 el conseller d acci exterior alfred bosch intervenint en 190617160922 / Aina Marti

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS

El conseller d’Acció Exterior de la Generalitat, Alfred Bosch, ha demanat aquest dilluns als delegats del Govern a l’exterior que expliquin que «hi ha persones que han passat dos anys en presó preventiva acusats de violència a través dels delictes de rebel·lió i de sedició, quan això simplement no va existir».

Ho ha dit davant de la previsió que la sentència del judici de l’1-O es conegui en els pròxims dies, en la inauguració de la trobada de delegats a l’exterior a la seu del departament –el segon d’aquest any, després d’un altre el juny a Brussel·les–, ha informat la Conselleria en un comunicat.

Bosch ha criticat el recurs del Govern central contra les noves delegacions previstes a Mèxic, l’Argentina i Tunísia, que creu que no és admissible, i ha afegit: «Contra la feina que vol destruir Espanya Global, que es dedica a menysprear i parlar malament de la feina que fem, nosaltres treballem i expliquem la veritat».

El conseller ha defensat que la tasca dels delegats a l’estranger és essencial: «Després del 155, no només hem restituït la xarxa de delegacions a l’exterior, sinó que l’estem expandint fins a arribar a cobrir els cinc continents, com vam prometre», i ha dit que la seva obligació és internacionalitzar Catalunya.

Notícies relacionades

Han participat en la trobada la secretària d’Acció Exterior i de la UE, Mireia Borrell; el director general d’Anàlisi i Planificació Estratègica d’Acció Exterior, Oriol Duran, i els 12 delegats, inclosos la delegada davant de la UE, Meritxell Serret, que ho ha fet per videoconferència des de Brussel·les.

Hi han assistit el delegat al Regne Unit i Irlanda, Sergi Marcén; a Alemanya, Marie Kapretz; Estats Units i Canadà, Isidre Sala; Itàlia, Luca Bellizzi; Suïssa, Manuel Manonelles; França, Daniel Camón; Balcans, Eric Hauck; Països Bàltics, Ewa Adela Cylwik; Europa Central, Krystyna Schreiber; Països Nòrdics, Francesca Guardiola, i Portugal, Rui Reis.