BARÒMETRE DEL GESOP

Sondeig: Els espanyols creuen que el PP i Cs s'haurien d'abstenir

La majoria dels enquestats culpen el PSOE de la repetició electoral

haberse abstenido

haberse abstenido

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Albert Rivera s’ha obert aquest dissabte a facilitar un govern de Pedro Sánchez després de les eleccions si el PSOE torna a guanyar els comicis. Una cosa que aniria en la línia del que es desprèn de l’enquesta del Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP), que llança que els espanyols consideren que el PP i Cs s’haurien d’haver abstingut per evitar la repetició electoral. Resulta especialment significatiu que, després dels votants socialistes, els qui més defensen aquesta abstenció siguin els que van donar el seu recolzament a Ciutadans el passat 28-A.

Notícies relacionades

Més de la meitat dels enquestats creuen que el PP i Cs haurien d’haver fet com va fer al seu dia el PSOE amb Mariano Rajoy i haver desbloquejat la investidura de Sánchez, com aquest reclama que facin els que no guanyin el 10-N. Consideren que Rivera i Pablo Casado haurien d’haver decretat una abstenció, una fet que no es descarta que pugui passar si la dreta tricèfala no aconsegueix sumar majoria absoluta. Un 56% dels que van elegir la papereta taronja haurien preferit una abstenció de Rivera abans d’haver de tornar a les urnes. 

Dos de cada tres enquestats consideren que el PSOE i Unides Podem haurien d’haver arribat a un acord, una cosa que expressa un 92% dels votants morats i un 81,6% dels socialistes. Més divisió d’opinions hi ha ja a l’hora d’assenyalar de qui va ser la culpa de l’enèsim desacord entre Pablo Iglesias i Sánchez. Un 44,3% responsabilitza el PSOE, un de cada quatre Unides Podem i un altre quart, reparteix les culpes per igual. Entre els qui van recolzar Unides Podem i les seves confluències només un 11,8% responsabilitzen aquesta formació mentre que un 23,1% dels socialistes assumeixen que la falta d’acord s’ha d’atribuir a Sánchez.