ENTREVISTA AL DIARI 'LEVANTE'

Pedro Sánchez: «Em sento en deute amb els votants del PSOE»

El candidat socialista diu que un Govern amb Podem hauria estat «paralitzat per les seves pròpies contradiccions»

El president en funcions assegura que «la convivència s'ha trencat a Catalunya» i que l'independentisme «no té majoria social»

zentauroepp50214173 pedro sanchez191003204703

zentauroepp50214173 pedro sanchez191003204703 / Fernando Bustamante

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, assegura en una entrevista al diari ’Levante’ que se sent «en deute» amb els set milions i mig de votants que el PSOE va tenir a l’abril. «Em sento en deute perquè he intentat un Govern progressista i no ho he aconseguit. Per això, demano un últim esforç als espanyols perquè el 10 de novembre acudeixin a votar i donem una sortida a aquesta situació de bloqueig», afirma.

Durant la conversa, el candidat socialista analitza el fiasco de la seva investidura i culpa Podem de la situació. Sánchez creu que un Executiu bipartit «hauria sigut un Govern paralitzat per les seves pròpies contradiccions». «Amb tot el que està passant a Catalunya pel calendari que ens ve, amb la sentència del Tribunal Suprem davant dels líders del procés, hauria sigut tenir dos governs en un: un Govern defensant la Constitució i l’altre dient que existeixen presos polítics a Espanya», afegeix. 

Un pacte amb Cs, «ciència-ficció»

Però, si Podem no és un soci fiable, ¿pot ser-ho Ciutadans? «Això és ciència-ficció», respon Sánchez. «Un senyor que no se’m posa al telèfon, que m’ha vetat i s’ha posat en braços de la ultradreta, que cada vegada que diu tres paraules, una és Sánchez i per insultar... No crec que tingui gaire versemblança. Una altra qüestió és que Podem i el senyor Iglesias utilitzin aquesta, diguem, estratègia dialèctica», assegura sobre Albert Rivera.

Quant a la situació a Catalunya, remarca el «fracàs» de l’independentisme i recorda que l’Estat té «eines constitucionals homologables al conjunt de països de la UE» per respondre a aquestes crisis. «No contribuirem a posar més gasolina al foc, però sí que crec que la comesa que té un Govern és garantir la seguretat i la convivència», diu abans de tornar a demanar al sobiranisme que «condemni de manera radical i rotunda qualsevol tipus de violència».

Notícies relacionades

També recorda les intimidacions a una periodista en la manifestació de dimarts passat, segon aniversari de l’1-O, per apuntar que «això també reflecteix alguna cosa». «Que hi hagi empreses que han sortit de Catalunya com a conseqüència de la inestabilitat també reflecteix que hi ha una crisi de convivència», conclou. La seva recepta per tractar amb el Govern, en mans dels independentistes, és «primer llei i després diàleg». I remarca que les formacions sobiranistes «tenen una majoria parlamentària, però no tenen una majoria social que les avali», perquè, entre altres coses, mai han aconseguit més d’un 50% de recolzament a les urnes.

Quant a la situació econòmica, el candidat del PSOE assumeix que «hi ha un refredament», i que «algunes raons tenen a veure amb les dinàmiques internacionals», però creu que no s’ha de caure en l’»alarmisme» perquè Espanya «continua creant ocupació».