Denegades a Diego Torres les mateixes condicions de sortides de la presó que Urdangarin

L'exsoci del duc de Palma volia treballar o fer voluntariat fora del centre penitenciari

zentauroepp43833361 pol diego torres190918134304

zentauroepp43833361 pol diego torres190918134304 / Alejandro Garcia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Junta de Tractament del Centre Penitenciari de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Barcelona), va denegar aquest dijous al condemnat pel ‘cas Nóos’ Diego Torres la flexibilització del seu règim penitenciari per poder fer sortides de la presó per treballar o fer voluntariat. 

Torres va demanar que se li apliqués l’article 100.2 del Reglament Penitenciari tal i com es va permetre a l’exdiputat de CiU en el Parlament Oriol Pujol, condemnat a 2 anys i 5 mesos pel cas de les ITV. A més, aquesta decisió –que és susceptible de recurs davant del jutge de vigilància penitenciària– es produeix 18 dies després que s’autoritzés Iñaki Urdangarin a fer sortides de la presó d’Àvila per dur a terme un programa de voluntariat a Hogar Don Orione, un centre religiós de Pozuelo de Alarcón (Madrid).

Cinc anys i vuit mesos

L’exsoci de l’exduc de Palma està complint el primer quart de la seva pena de cinc anys i vuit mesos i va sol·licitar que se li apliqués el 100.2, que permet combinar aspectes del règim de vida del segon i el tercer grau, com poder sortir a treballar.

Notícies relacionades

El Jutjat de Vigilància Penitenciària 2 de Barcelona va aprovar al juliol l’acord de la Junta de Tractament del centre penitenciari de Brians 1 pel qual Pujol podia sortir diàriament a treballar i exercir un voluntariat social, malgrat no tenir el tercer grau.

Aquesta decisió judicial va desestimar un recurs de la Fiscalia que s’oposava a aquest règim, i va confirmar la flexibilització del sistema de classificació aprovat per la Junta de Tractament del centre penitenciari, partint de l’article 100.2 del Reglament Penitenciari.