Polèmica pancarta en el Barça-Inter

El cartell, que ja s'havia vist en altres partits de Champions, equipara Espanya amb una dictadura

50196669 60

50196669 60 / JOSEP LAGO (AFP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’aniversari de l’1-O i el judici als líders independentistes es va colar ahir a la nit al Camp Nou durant el Barça-Inter en forma de pancarta. Un grup de persones va penjar a la grada una pancarta en anglès que deia ‘Only dictatorships jail peaceful political leaders’, és a dir ‘Només les dictadures empresonen líders polítics pacífics’. Una acusació directa a Espanya per la situació dels líders del procés, en presó preventiva a l’espera de la sentència del Suprem. Aquesta mateixa pancarta ja s’havia vist en altres partits de Champions.

El regidor de l’Ajuntament de Barcelona Manuel Valls ha denunciat la pancarta i ha qualificat de «veritable vergonya» la pancarta que equipara Espanya amb una dictadura. «No s’hauria de permetre», ha afirmat a Twitter.

Ignasi Guardans també ha carregat contra la pancarta, que ha qualificat de «ridiculesa» i ha defensat que els estadis de futbol no han de ser espais de campanya política. «Hauria d’estar prohibit, però no per la llei general, sinó per l’autoregulació del futbol. Els estadis durant partits oficials no s’han de convertir en espais de campanya política», ha subratllat.

El Barça, «espai de llibertats»

Notícies relacionades

El vicepresident del Barça, Jordi Cardoner, ha sortit al pas de la polèmica aquest dijous per defensar que el Camp Nou és «un espai de llibertats». «Ho va ser durant l’època de Franco. Aquestes llibertats són indiscutibles. Parlar de llibertats i injustícies a mi m’agrada. Que es faci amb cortesia i sense violència. Que tothom s’expressi lliurement», ha assenyalat per justificar la presència de la pancarta.

Caldrà esperar a veure què diu la UEFA d’aquesta pancarta. No és la primera vegada que l’organisme crida l’atenció al Futbol Club Barcelona per la presència de pancartes o símbols de contingut polític al Camp Nou. El 2016, el Barça va rebre una multa de 150.000 euros per exhibir estelades durant diversos partits de la Champions.