Partidaris i detractors de la Guàrdia Civil es manifesten a Calella

Els manifestants independentistes han reivindicat l'expulsió de la Guàrdia Civil amb motiu del segon aniversari de l'1-O

undefined50215766 graf4124  barcelona  03 10 2019   miembros de los cdr organi191003215640

undefined50215766 graf4124 barcelona 03 10 2019 miembros de los cdr organi191003215640 / Alejandro Garcia

2
Es llegeix en minuts
Efe

Més d’un centenar de manifestants contraris a la Guàrdia Civil s’han manifestat aquest dijous a Calella per exigir la retirada del cos policial de Catalunya en una marxa que ha coincidit amb una altra que ha congregat desenes de persones en recolzament de la Guàrdia Civil.

Sota el lema «Fem-els fora! », grups de Comitès de Defensa de la República (CDR), la CUP i La Forja –entitat de l’esquerra independentista– han convocat una marxa a les 19.30 hores que ha realitzat un recorregut des de l’ajuntament fins a la caserna de la Guàrdia Civil i ha obligat a tallar l’N-II.

A l’altre costat de la carretera i separats per un ampli dispositiu dels Mossos d’Esquadra, desenes de simpatitzants de les forces i cossos de seguretat de l’Estat s’han reunit per recolzar-los amb el lema «No esteu sols».

Cantant Manolo Escobar

Els simpatitzants de la Guàrdia Civil, entre els quals es trobaven exregidors del grup municipal del Partit Popular, han fet onejar banderes de Catalunya i Espanya alhora que cantaven l’himne nacional i la cançó de Manolo Escobar «Y viva España».

Per la seva banda, els manifestants independentistes han reivindicat l’expulsió de la Guàrdia Civil amb motiu del segon aniversari de l’1-O, quan diverses dotacions que exercien de reforç policial per frenar el referèndum es van allotjar a Calella i Pineda de Mar.

«Després de l’1-O la repressió va continuar més que mai i encara segueix. Calella i Pineda van patir l’ocupació de centenars d’agents espanyols i càrregues il·legals que ni oblidem ni perdonem», han assenyalat els CDR a Twitter.

Els manifestants antisistema també han carregat amb maletes buides que han deixat davant la caserna per «convidar» així els guàrdies civils que marxin de Catalunya.

Manifest

Allà han llegit un manifest amb què han criticat que «encara quedi un reducte de la repressió de l’Estat», al qual s’han referit com a «nostàlgic, ranci i caduc» perquè «utilitza totes les eines al seu abast per atemorir, empresonar i prendre represàlies».

Notícies relacionades

L’any passat unes 400 persones també van dur a terme una marxa a la localitat per protestar per les càrregues policials que es van produir en alguns centres de votació de diversos punts de Catalunya durant l’1-O.

De fet, el 2017 Calella va ser escenari d’una gran polèmica després que alguns hotels expulsessin agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil allotjats a la localitat i destinats a Catalunya per evitar la consulta sobiranista.