comunitat de madrid

Dimiteix una directora general de Díaz Ayuso acusada de plagiar la seva tesi doctoral

El treball té 113 pàgines amb paràgrafs extrets de pàgines web com 'El rincón del vago' i 'Viquipèdia', segons 'ABC'

concha-canoyra

concha-canoyra

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La directora general d’Educació Concertada, Beques i Ajuts a l’Estudi de la Comunitat de Madrid, Concepción Canoyra, ha dimitit després que se l’acusés d’haver plagiat part de la seva tesi doctoral en la Universitat Camilo José Cela.

Fonts del Govern regional han explicat que Canoyra «ha demanat deixar el càrrec» que ocupa des del 27 d’agost i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, «ha acceptat la renúncia, convençuda que tots els alts càrrecs de la Conselleria d’Educació i Joventut han de donar exemple als estudiants» madrilenys.

La dimissió de Canoyra té lloc hores després d’una informació publicada al diari ‘ABC’ segons la qual aquesta directora general hauria plagiat «gran part» de la seva tesi doctoral titulada ‘Márketing global: estudio internacional de los hábitos de los nuevos clientes’.

Copiar des d’‘El rincón del vago’

La tesi té 113 pàgines amb paràgrafs extrets de pàgines web com ‘El rincón del vago’ i ‘Viquipèdia’, segons ‘ABC’, que destaca que Canoyra la va llegir a la Universitat Camilo José Cela el 30 de novembre del 2012, quatre dies després del Govern en funcions, Pedro Sánchez, que també va ser acusat de plagi.

Notícies relacionades

Canoyra ha remès una carta al conseller d’Educació i Joventut de la Comunitat de Madrid, Enrique Ossorio, en la qual l’informa sobre la decisió de dimitir. «No vull que els últims esdeveniments i la difusió mediàtica de les notícies entorn de la meva tesi electoral, per molt injustes que siguin, tinguin cap incidència sobre el gran projecte que el Govern de la Comunitat de Madrid està portant a cap», diu.

«És per això que he decidit reprendre la trajectòria durant els passats 25 anys i començar altres projectes professionals en el sector privat», afegeix.