crítiques a pedro sánchez

Ayuso, sobre l'exhumació de Franco: «¿Cremaran les parròquies com al 1936?»

La presidenta de la Comunitat de Madrid assegura que li «fa por» la llei de memòria històrica i «remoure o obrir ferides»

ayuso sobre la exhumacion de franco las parroquias arderan como en el 36 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous, a l’Assemblea de Madrid, que li fa por «la llei de memòria històrica» i «haver de remoure o obrir ferides». Ayuso ha dit, després de l’exhumació de Franco, si el proper pas és cremar les parròquies «com al 1936».

Això ha dit durant la seva intervenció en la sessió de control del Ple, en resposta a una pregunta de Vox sobre l’exhumació de Franco. Sobre això, la dirigent madrilenya ha criticat que hagi sigut el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, el culpable que s’estigui parlant sobre aquest tema «per fer-se més de Podem que Pablo Iglesias», lluny de «promoure la unitat dels espanyols o resoldre els problemes»

El seu objectiu, segons Ayuso, és anar contra «la Transició, la Corona, la bandera i la Constitució perquè simbolitzen fortalesa, institucions i convivència». «¿Què serà el següent? La creu del Valle, parròquies del Valle, cremaran com el 1936... El Govern que s’ha instal·lat a la Moncloa està provocant el bloqueig constantment», ha llançat.

Quant a les competències de la Comunitat per intentar paralitzar l’exhumació, la presidenta ha remarcat que des del Govern regional es limitaran a «exercir les seves competències i complir sempre amb la llei», els agradi o no. En aquest sentit, ha explicat que el reglament de la sanitat mortuòria estableix que estan exemptes d’autorització sanitària les exhumacions de restes cadavèriques un cop hagin passat cinc anys després de la mort.

Aguado: «És una certesa»

Notícies relacionades

Des de Ciutadans, el vicepresident d’Ayuso, Ignacio Aguado, ha insistit en la tesi: «Evitarem que cremin esglésies com en el 36». 

El número dos de l’Executiu madrileny ha indicat que «és una certesa» que «l’any 36 van cremar les esglésies», però ha remarcat que també és una realitat que el Govern regional «farà tot el possible perquè no tornin a cremar el 2019 com a conseqüència que hi hagi algú que vulgui imposar la seva ideologia a altres».