a Vilafranca del Penedès

Robles defensa la Legió després del cas dels soldats que bevien alcohol amb les armes al costat

La ministra demana que no es critiqui el cos per un fet puntual que s'està estudiant

zentauroepp50124962 politica legionarios vilafranca190929171132

zentauroepp50124962 politica legionarios vilafranca190929171132

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, ha demanat que no es critiqui el comportament i la tasca de la Legió després que s’hagi publicat una imatge d’un grup de legionaris bevent suposadament cervesa amb les armes posades a terra, perquè això és un fet «puntual» que caldrà estudiar per veure si s’han saltat les normes de conducta.

«No estic disposada a acceptar que es pugui posar en qüestió la Legió, perquè la Legió és un cos d’homes i dones preparats i formats, i el que no es pot treure és una conclusió d’un possible comportament puntual per generalitzar», ha insistit Robles abans d’abandonar l’acte de la revista ‘Forbes’ ‘Summit women’ a Madrid.

Segons ha explicat la ministra, serà l’Exèrcit de Terra l’encarregat de comprovar si aquesta conducta d’un grup de legionaris ha vulnerat o no el seu codi de conducta, i en el cas que sigui afirmatiu, serà el mateix Exèrcit de Terra també el que prendrà «les decisions oportunes» amb els implicats.

Exemple a Europa

Notícies relacionades

No obstant, Robles ha assegurat que no entén per què s’ha generat una polèmica al voltant de l’esmentada imatge, perquè això fa que s’associï a tota la Legió, quan els homes i dones que la componen són persones que defensen Espanya amb «professionalitat, amb preparació i són un exemple a Europa».

«És un cos compromès, que defensa la pau al món. Així que demano un respecte, perquè estan posant les seves vides en risc per lluitar per la pau i la seguretat. Ara hi ha un procediment per estudiar el cas, però he de dir, com a ministra de Defensa, que la Legió està perfectament formada i preparada, així que el fet que es doni tanta importància a un comportament puntual em sembla absolutament injust per a la Legió», ha conclòs.