després de les eleccions

Iglesias, disposat a pactar amb Sánchez i Errejón si hi ha proporcionalitat

El líder de Podem, sobre Franco: «No n'hi ha prou amb traslladar la mòmia»

zentauroepp45422075 madrid  11 10 18 politica  pedro sanchez  presidente del gob190906180823

zentauroepp45422075 madrid 11 10 18 politica pedro sanchez presidente del gob190906180823 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha assenyalat aquest dimecres que, després de les eleccions generals del 10 de novembre, les forces progressistes hauran de posar-se d’acord en cas que sumin per formar Govern, i ha advertit que llavors l’Executiu s’haurà de conformar proporcionalment als vots de cada partit.

En una entrevista al programa d’Ana Rosa, Iglesias ha indicat a més que després de les eleccions no permetrà que el tornin a vetar per entrar a l’Executiu com va passar durant les negociacions posteriors els comicis de l’abril.

«Ens haurem de posar d’acord amb qui faci falta», ha respost a la pregunta de si s’asseuria en una taula amb el líder de Més País, Íñigo Errejón, i amb el líder socialista, Pedro Sánchez. A això, ha sumat que la representació de cada força en el Govern haurà de ser «proporcional» als seus vots en cas que ningú arribés a obtenir una majoria absoluta.

En aquest punt, ha recordat les paraules del president del Govern en funcions, que va dir que no dormiria tranquil amb ministres de Podem a l’Executiu, i li ha recomanat que de no obtenir aquesta majoria que li permeti governar en solitari, ha «de prendre una valeriana i arribar a acords». 

Sobre Franco: «No n’hi ha prou amb traslladar la mòmia»

Notícies relacionades

Iglesias també ha demanat que es doni «una tutela judicial efectiva» a les víctimes del franquisme, perquè, segons el seu parer, tenen el mateix dret «al respecte i consideració» que les víctimes del terrorisme. «No n’hi ha prou amb traslladar la mòmia», ha apuntat.

«¿Algú s’imagina un Valle de los Caídos amb Hitler o Mussolini?», s’ha preguntat. I, tot seguit, ha afirmat que retirar les restes del dictador d’allà és un acte de «normalitat democràtica».