Puigdemont: «Volen penjar-me l'etiqueta de terrorista i facilitar l'euroordre»

L'expresident desmenteix qualsevol contacte amb els CDR detinguts en l'operació Judes

puigdemont quieren colgarme la etiqueta de terrorista y facilitar la euroorden / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident Carles Puigdemont ha negat aquest dimarts, segon aniversari de l’1-O i en un clima crispat per l’empresonament de set CDR acusats de terrorisme, haver tingut contacte amb cap dels activistes detinguts. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Puigdemont ha afirmat que aquestes informacions tenen una intencionalitat. «Volen penjar-me l’etiqueta de terrorista i facilitar l’euroordre».

Puigdemont ha qualificat d’«absurd» i «deliri» les acusacions de col·laboració amb els CDR. «Aquí no ha vingut ningú. Si algú m’hagués proposat un sabotatge jo l’hauria desactivat immediatament. És una fantasia pensar que hi ha una drecera que no passi pel pacifisme, el civisme i la no-violència», ha afirmat. I ha remarcat que ell no necessita cap mediació per parlar amb el president Quim Torra.

«L’única via és el pacifisme»

Notícies relacionades

L’expresident ha remarcat que l’independentisme sempre s’ha caracteritzat pel pacifisme i la no-violència i ha acusat l’Estat de voler que els independentistes «caiguin en la violència». Puigdemont ha recorregut al sarcasme per rebutjar la presència de violents en l’independentisme: «I és possible que també hi hagi violadors, traficants i lladres de bancs».

En aquest sentit, Puigdemont ha posat èmfasi, igual com Jordi Cuixart i Jordi Sànchez al seu article ‘La llavor de la llibertat’ amb motiu d’aquest aniversari de l’1-O, en la no-violència com a essència de l’independentisme. «És humà que hi hagi gent cansada d’aguantar quan el provoquen. Però l’única via és el pacifisme», ha afirmat l’expresident.