PRECAMPANYA ELECTORAL

Casado no veu creïble que Sánchez s'emboliqui amb la bandera d'Espanya

El líder del PP exigeix al president del Govern en funcions passar del míting a l'acció a Catalunya

zentauroepp50165231 madrid 01 10 2019  pol tica   el presidente del partido popu191001124412

zentauroepp50165231 madrid 01 10 2019 pol tica el presidente del partido popu191001124412 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El líder del Partit Popular, Pablo Casado, no considera creïble que el cap de l’Executiu en funcions, Pedro Sánchez, ara s’«emboliqui amb la bandera d’Espanya», obrint-se a la possibilitat d’aplicar l’article 155 a Catalunya. Al seu entendre, cal passar del «míting a l’acció» en aquesta comunitat aplicant ja una sèrie de mesures amb caràcter immediat com la Llei de Seguretat Nacional, la Llei d’Acció Exterior o la Llei d’Estabilitat Financera.

«És de tal gravetat que crec que el PSOE ha de passar del míting a l’acció i prendre sense més demora mesures en el pròxim Consell de Ministres de divendres», ha manifestat Casado en el III Congrés biennal Iberoamericà, que se celebra aquesta setmana a Madrid.

Després d’assegurar que no s’ha de «demonitzar ni sacralitzar» el 155, ha defensat aplicar abans una sèrie de normes a Catalunya, perquè aquest precepte requereix una sèrie de passos previs. En qualsevol cas, ha dit que no és creïble l’actitud de Sánchez. «No sembla lògic que algú que deu el càrrec als independentistes posi ordre ara als independentistes», ha proclamat.

Lona a Génova 13

El Partit Popular ha desplegat aquest dimarts una lona gegant de color blanc a la façana de la seva seu central de Madrid amb el missatge ‘Ells o nosaltres’ coincidint amb la precampanya electoral per a les generals del 10 de novembre. «Amb aquesta pregunta, el PP inicia durant aquesta setmana una sèrie de reflexions que donen resposta al desbloqueig de la situació del nostre país», assenyala el partit en un comunicat, indicant que anirà revelant aquestes preguntes i respostes amb les solucions que aporta el PP a la paràlisi institucional.

Notícies relacionades

En les eleccions autonòmiques i municipals del 26 de maig, el PP va penjar a la façana el missatge «Hi ha partit» per apel·lar a la «remuntada» després del revés electoral que havia patit la formació un mes abans en les generals (va passar de 137 a 66 escons i es va deixar pel camí més de 3,6 milions de vots).

Davant d’aquests comicis del 28 d’abril, el PP va optar pel cartell electoral «Valor seguro», amb la imatge del seu candidat, Pablo Casado. Quan els operaris estaven instal·lant la lona, la façana de l’edifici va patir un despreniment a la part superior, però no es van produir danys.