sense esperar-se al consell de ministres del 21-D

El PP i Cs es riuen de les cartes de Sánchez i tornen a demanar el 155

Maroto creu que la resposta de Sánchez davant de la Generalitat "reflecteix la debilitat"

Rivera es burla del veritable impacte de les missives enviades als independentistes

zentauroepp42960161 madrid 16 04 2018 politica  rueda de prensa del vicesecretar180808142255

zentauroepp42960161 madrid 16 04 2018 politica rueda de prensa del vicesecretar180808142255 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

"¿Una carteta? ¿[Quim] Torra temerà gaire que li enviïn una carta? ¿De veritat creiem que Torra, que encoratja els CDR, que vol purgar els Mossos d’Esquadra... amb una carta està solucionat?", s’ha preguntat aquest matí a Antena 3 Albert Rivera, president de Ciutadans, sobre la petició d’explicacions de la Moncloa. Els talls de carreteres d’aquest cap de setmana a Catalunya han reafirmat taronges i populars en la seva idea que el 155 ja no pot esperar més. Segons el vicesecretari d’Organització del PP, Javier Maroto, Pedro Sánchez ha de deixar de ser "covard" a Catalunya i li ha demanat una intervenció de la Generalitat "sense complexos".

En declaracions a Telecinco, Maroto ha assenyalat que si la resposta del Govern al que està passant aquests dies a Catalunya és "només enviar tres cartes [les remeses per tres membres de l’Executiu a la Generalitat] i ja està", és una "acció covarda que reflecteix la debilitat" de l’Executiu, que té com a socis els que "odien Espanya". Uns socis als quals, ha lamentat, la Moncloa continua esperant perquè li aprovin els Pressupostos a canvi de concessions per a l’independentisme.

Recolzament especial a jutges i fiscals a Catalunya

Notícies relacionades

Al Congrés, els dos partits continuen traçant les seves estratègies entorn del 155. La portaveu del PP, Dolors Montserrat, ha presentat una proposició no de llei perquè el Govern assumeixi el control dels Mossos de manera "urgent", perquè aquest cos ha de tornar a estar "al servei dels catalans" i la seva seguretat. També ha anunciat una proposició de llei perquè els jutges i fiscals "es quedin a treballar a Catalunya i no se sentin asfixiats per l’independentisme que constantment els fa escarnis". Així, ha assenyalat que l’any passat 21 jutges i fiscals han abandonat Catalunya i aquest any "ja en són 50".

El president de Ciutadans ha reunit els seus diputats i els ha comentat que en el ple del Congrés de la setmana que ve es votarà una iniciativa del seu grup per instar el Govern a "fer el requeriment previ" al president de la Generalitat. La proposició no de llei, registrada el passat 2 d’octubre, després dels incidents que van tenir lloc a Catalunya durant l’aniversari de l’1-O, també planteja que el Congrés condemni "les actuacions violentes dels comandos separatistes" d’aquell dia i, en particular, l’atac a les forces i cossos de seguretat de l’Estat, l’ocupació d’infraestructures clau i "l’assalt" a la delegació del Govern de la Generalitat a Girona i al Parlament.