acusació popular

L'Ajuntament de Barcelona demana imputar 28 comandaments policials més per l'1-O

Es tracta de 18 inspectors i 10 subinspectors de la Policia Nacional que el consistori considera responsables d'ordenar les càrregues a les escoles

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Ajuntament de Barcelona ha demanat al jutge que investiga l’operació policial que va actuar a la ciutat l’1-O  que imputi 28 comandaments intermedis més de la Policia Nacional per considerar-los responsables d’ordenar les càrregues a les escoles en les quals s’havien instal·lat urnes per al referèndum declarat il·legal.

En un escrit dirigit al Jutjat d’Instrucció 7 de Barcelona, que manté investigats una cinquantena de policies nacionals, i divulgat pel regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, a Twitter, el consistori demana la seva imputació com «els responsables directes de donar ordres de carregar contra els veïns que anaven a votar a les escoles».

Concretament, es tracta de 18 inspectors i deu subinspectors, a qui el consistori, que exerceix l’acusació popular en la causa, sol·licita imputar pels delictes de lesions, contra la integritat moral, contra els drets individuals, per desordres públics i coaccions.

Els 28 comandaments intermedis, alguns dels quals ja han declarat davant del jutge, serien els responsables d’ordenar les càrregues a les escoles Jaume Balmes, Ramon Llull, Mediterrania, Pau Claris, Escoles Pies, Joan Boscà, Pau Romeva, Els Horts, Joan Fuster, Estel, Trini Jove, Tibidabo, Víctor Català, Àgora, Prosperitat, Aiguamarina, Dolors Monserdà, Projecte, Escola Infant Jesús, Mare Nostrum, Fedac Horta, Mas Casanovas, CAP Guinardó i a l’Escola Oficial d’Idiomes.

«Dos anys després, no permetrem que la barbàrie de l’1-O quedi impune», ha assenyalat Serra a Twitter amb motiu del segon aniversari de la celebració del referèndum il·legal.

Notícies relacionades

Fins al moment, el consistori ha aconseguit identificar un centenar de policies nacionals, mentre que 50 estan ja imputats en la causa, entre ells vuit inspectors cap responsables d’haver donat ordres sobre el terreny, citats a declarar aquest mes.