PRESENTACIÓ DE LA CAMPANYA DEL PSOE

Sánchez es presenta al 10-N com l'únic antídot al «bloqueig»

El líder socialista centra l'inici de campanya en l'atac a l'independentisme

«Parlem en nom de Catalunya perquè som l'essència de Catalunya», assenyala

sanchez-castro-2

sanchez-castro-2 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Pedro Sánchez ha entrat de cap en el mode campanya electoral. Encara falta gairebé un mes i mig per a les generals del 10 de novembre, però el líder socialista va protagonitzar dissabte un comitè federal del seu partit, diumenge la Festa de la Rosa del PSC i aquest dilluns ha presentat la seva campanya, que tindrà com a lema ‘Ara, Govern; ara, Espanya’. Entre dimarts i diumenge tindrà actes a Osca, Saragossa, València, Càceres, Oviedo, Vigo i Barakaldo per preparar una repetició dels comicis, els quarts en quatre anys, en què el president en funcions aspira a millorar els seus 123 diputats obtinguts a l’abril i no haver de dependre ni de la coalició que continua reclamant Podem ni dels partits independentistes.

El líder del PSOE centra el seu discurs en dues idees: ell és l’única opció davant del «bloqueig», una manera de subratllar que els que no volen continuar amb aquesta espiral d’inestabilitat l’han de votar, i serà ferm a Catalunya, on el pols independentista s’ha elevat en els últims dies amb la detenció de diversos membres delsComitès de Defensa de la República (CDR) i el debat de política general del Parlament, que va aprovar resolucions demanant l’amnistia dels presos de l’1-O i la sortida de la Guàrdia Civil de la comunitat autònoma. L’Executiu va trigar poc a anunciar que pensava impugnar-les davant delTribunal Constitucional.

«Som l’única força que pot oferir estabilitat i sentit de l’Estat, i un full de ruta clar. Ningú més està en condicions de fer-ho. Això és el que explicarem, quetancarem l’etapa d’interinitat i n’obrim una d’estabilitat. Ningú més pot fer-ho», ha assenyalat Sánchez durant l’acte, celebrat a Madrid.

«Cada vegada que hi ha eleccions hi ha més partits polítics que es presenten. Però com més se’n presenten, més evident es fa que només un partit pot garantir l’estabilitat, la coherència i una solució progressista als problemes que té Espanya. Qui vulgui bloqueig, té molt on escollir, a dreta i esquerra», ha continuat, en una velada referència a la candidaturad’Íñigo Errejón, exnúmero dos de Podem, que aspira a atreure una part dels votants socialistes desencisats amb el recent fracàs de la investidura.

Sense «avergonyir-se d’Espanya»

Notícies relacionades

Com en el comitè federal de dissabte i l’acte a Gavà de diumenge, els esdeveniments a Catalunya han ocupat bona part de la seva intervenció. «Som l’esquerra que no s’avergonyeix maid’aquesta paraula que és ‘Espanya’», ha dit, jugant també aquí al contrast amb Errejón, la formació del qual es diu Més País, en lloc de Més Espanya. «Podem parlar en nom de Catalunya perquè som l’essència de Catalunya», ha insistit davant d’unes 100 persones. Entre elles, diversos ministres, que han deixat la seva feina al migdia per acudir a aquest acte de partit.

«Els independentistes fa massa temps que s’equivoquen. Han comès errors gegantins. Els reclamo que no cometin el pitjor de tots els errors, que no juguin amb foc, que condemnin la violència en totes les seves formes, sobretot si ve de les seves files», ha assenyalat sobre els esdeveniments dels últims dies, incidint que «Catalunya necessita primer llei i després diàleg».