ACTE A LLEDONERS

Torra diu que no es pot condemnar «el que no existeix»

El president respon així als qui li reclamen que expressi el seu rebuig als plans dels CDR empresonats

torra vid 29 125820 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Aquest diumenge el president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat que no pot «condemnar el que no existeix» en resposta als qui li reclamen que rebutgi les accions dels CDR empresonats, acusats de terrorisme. Torra ha insistit a remarcar el pacifisme del moviment independentista: «L’independentisme sempre ha sigut pacífic», i per això «xoca contra la violència de manera natural». «Nosaltres no som violents», ha dit.

En la seva intervenció en un acte polític de JxCat davant el centre penitenciari de Lledoners (Barcelona), el president ha afirmat que ell «sempre» ha rebutjat la violència, tot i que ha matisat: «quan s’ha produït».

Notícies relacionades

«No podem condemnar el que no existeix perquè nosaltres no som violents», ha insistit, i ha afegit: «No tenim cap problema a condemnar la violència quan s’ha produït, però no podem caure en el marc a què ens volen portar, senzillament.»

Així mateix, ha instat l’Estat i «els partits que han recolzat el 155» a condemnar la «violència d’Estat» durant les votacions de l’1 d’octubre del 2017, que per a ell és «l’única violència que s’ha de condemnar».