AQUEST DILLUNS

Cs estudiarà presentar una moció de censura contra Torra

El PPC anuncia que recolzarà la iniciativa davant «els fets gravíssims passats a Catalunya»

roldan

roldan

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La líder de  Ciutadans a CatalunyaLorena Roldán, ha dit que «davant els fets gravíssims passats aquesta setmana a Catalunya» demanarà a la direcció del partit que l'executiva d'aquest dilluns debati i voti la presentació d'una moció de censura contra el president de la Generalitat, Quim Torra. El líder del PPC, Alejandro Fernández, ja ha anunciat que recolzarà la moció.

En declaracions a la premsa, Roldán ha assegurat que «hem viscut la setmana negra del separatisme» a Catalunya, que va començar dilluns amb la detenció de diversos integrants de «comandos radicals separatistes per tinença d'explosius i presumpte terrorisme». Ha lamentat que, aquella mateixa tarda, els partits independentistes convoquessin una manifestació en recolzament a aquestes persones que poden acabar condemnades per terrorisme.

Roldán també s'ha queixat que, en l'últim ple del Parlament, els partits separatistes aprovessin resolucions que el Tribunal Constitucional ja ha declarat il·legals i que se la reprovés per dir que Torra actua com si fos el «capitost» dels CDR i que és «un perill públic».

«Tenim el president de la Generalitat no només aclamant i animant els comandos separatistes, sinó també aplaudint aquelles persones que ara mateix estan en presó preventiva per presumpte terrorisme», ha afegit. La portaveu nacional de Cs ha qualificat aquests fets de «molt greus» perquè és la primera vegada que es deté persones amb explosius i amb objectius per atemptar contra Catalunya i el senyor Torra els aplaudeix i defensa».

Per això, ha decidit traslladar la petició al Comitè Executiu d'aquest dilluns perquè es debati la presentació d'una moció de censura per «treure el senyor Torra del Parlament» perquè «s'ha traspassat una línia vermella molt greu» a Catalunya.

Recolzament del PPC

Notícies relacionades

El líder del PPC, Alejandro Fernández, ha celebrat que Ciutadans estudiï presentar una moció de censura contra Torra i ha anunciat que la recolzarà, mentre ha insistit a apostar per una coalició electoral amb el partit taronja.

«Celebrem que hagin acceptat la nostra petició de moció de censura a Torra», assenyala Alejandro Fernández en el seu missatge a Twitter en què anuncia que el seu grup recolzarà aquesta iniciativa «davant els fets gravíssims passats a Catalunya».