VIDEOCONFERÈNCIA DES DE WATERLOO

Puigdemont li recorda al PSOE els GAL

«El Govern mai tindrà un senyor X d'una banda armada com els GAL», afirma

Respon així als qui reclamen a l'independentisme que condemni la violència

h 3532318

h 3532318 / Natalia Segura

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’expresident Carles Puigdemont s’ha adreçat aquest diumenge directament al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, a qui li ha dit que «el Govern de Catalunya mai tindrà cap senyor X d’una banda armada com els GAL». Puigdemont respon així a les crides a quèl’Executiu de Quim Torra condemni els actes violents que preparaven els CDR empresonatsCDR  acusats de terrorisme en el marc del’operació Judes.

En una videoconferència des de Waterloo (Bèlgica) retransmesa en un acte que JxCat ha celebrat aquest diumenge davant la presó de Lledoners, en què també ha participat el president Quim Torra, Puigdemont també ha afirmat que mai es veurà un conseller català «condemnat per segrestar ningú».

«¿Però què s’han cregut? Sense cap complex, des de temps remots, hem estat sortint al carrer activament contra el terrorisme i la violència», ha afirmat abans de criticar «tots aquells que banalitzen el terrorisme».

El 10-N, a votar

Puigdemont ha censurat l’«estratègia de voler criminalitzar tot l’independentisme», cosa que, ha afirmat, «només admet una resposta»: «Que utilitzem les armes de la democràcia: les paperetes i les urnes».

Notícies relacionades

«Som gent de pau i justament perquè volem pau nosaltres utilitzem les armes de la democràcia», ha dit i, en vigílies del segon aniversari del referèndum de l’1 d’octubre, ha cridat a «estar del costat de la gent que se la juga per la independència i la democràcia» acudint a les urnes el 10 de novembre.

Puigdemont ha reivindicat les respostes sempre «serenes» del moviment independentista davant d’«episodis violents» com les càrregues policials de l’1-O o altres, com la retirada de llaços grocs amb objectes tallants com ganivets.