NEUTRALITAT POLÍTICA

L'Ajuntament de Barcelona retira el llaç groc per ordre de la Junta Electoral

L'organisme donava 12 hores de termini per treure símbols polítics de l'espai públic

video 3551108 / periodico

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de Barcelona ha retirat aquest divendres a la nit el llaç groc de la façana després de rebre una ordre que l’obligava a fer-ho de la Junta Electoral de Zona, segons han confirmat fonts consistorials.

La instrucció especificava que la simbologia del balcó de l’edifici s’havia de retirar abans de 12 hores. Les mateixes fonts han recordat que el llaç es va col·locar per acord de la majoria de grups municipals. I han especificat que, igual que en altres conteses electorals en què s’ha rebut un requeriment similar, l’Ajuntament ha acatat l’ordre i ha retirat el llaç durant el període electoral.

S’ha de recordar que l’endemà de la dissolució de les Corts espanyoles i de l’inici del compte enrere de cara a les eleccions estatals del 10 de novembre, Ciutadans (Cs) va sol·licitar al consistori municipal que retirés el llaç groc per no incomplir la llei electoral i el «principi de neutralitat política» durant el període d’eleccions que recull la Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG).

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Barcelona replicava a Cs que el consistori estava disposat a retirar el llaç groc sempre que rebés una resolució de la Junta Electoral que obligués a fer-ho, resolució que ja ha rebut. El 14 de març passat, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també va retirar el llaç groc de la façana en compliment d’una ordre de la Junta Electoral de Zona abans de l’inici de la campanya de les eleccions del 28 d’abril.

El 17 de juny, l’Ajuntament va tornar a penjar-lo per un acord dels grups d’ERC, BComú i JxCat en la primera reunió dels grups en el nou mandat municipal.