EL DILEMA CATALÀ

El Govern evita la foto amb la Guàrdia Civil anul·lant una reunió de seguretat

La trobada entre Conselleria i Ministeri era a la mateixa hora que el Parlament reclamava que la Guàrdia Civil sortís de Catalunya i la dimissió de Cunillera

Els Mossos sí que s'han reunit amb l'institut armat i amb el Cos Nacional de Policia per tancar acords que no ha escenificat la Generalitat

undefined40371614 barcelona  01 10 2017 politica referendum 1 o elecciones la 180928232117

undefined40371614 barcelona 01 10 2017 politica referendum 1 o elecciones la 180928232117 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Conselleria d’Interior ha anul·lat en temps de descompte la reunió de la Comissió Mixta de Seguretat prevista per a aquest dijous a les quatre de la tarda a la seu de la Delegació del govern a Catalunya. Els motius argüits pel departament per ajornar-la han sigut «d’agenda», sense més aclariments, i s’intentarà celebrar dins d’un termini de 10 dies.

L’«agenda» del Govern ha evitat la fotografia oficial delsMossos d’Esquadra i del secretari general Brauli Duart amb la Guàrdia Civil i la delegada del govern, Teresa Cunillera, a la mateixa hora que el Parlament, a petició de JxCat i Esquerra, reclamava que l’institut armat abandoni Catalunya i demanava la dimissió de la mateixa Cunillera. També coincidia amb el pronunciament de l’Audiència Nacional  sobre la presó preventiva contra els set CDR acusats de terrorisme. La resolució parlamentària deia que la Guàrdia Civil hauria de ser expulsada per fer un ús «especulatiu dels delictes de terrorisme» i que Cunillera ha d’abandonar per la seva «incapacitat per garantir els drets fonamentals a Catalunya».   

Notícies relacionades

Amb l’anul·lació l’únic que s’ha evitat ha sigut aquesta foto perquè la reunió de veritat, la de caràcter tècnic, sí que s’ha celebrat amb normalitat. Aquest mateix dimecres al matí, a les 11.00 hores, s’han trobat a la comissaria de les Corts la cúpula dels Mossos amb les de la Guàrdia Civil, el Cos Nacional de Policia (CNP) i un representant del Ministeri d’Interior per tancar els acords que s’haurien d’haver escenificat a la tarda en la Delegació. I entre policies, una reunió de treball destinada gairebé exclusivament a coordinar-se per contenir la tardor calenta que s’acosta amb l’aniversari de l’1-O i la gestió de les mobilitzacions posteriors a la sentència contra els líders independentistes, ha anat tot «molt bé», remarquen fonts de les dues administracions. És a dir, la feina estava feta i, a diferència de temps recents, la col·laboració mútua és «total».

Després del treball policial, l’únic que li faltava a la Comissió Mixta era la posada en escena dels acords aconseguits. Una cosa que s’hauria rubricat durant la trobada entre Cunillera i Duart i que s’hauria fet pública amb la foto de les dues administracions que el Govern de la Generalitat ha volgut evitar. Tot i que això compliqui la vida per enèsima vegada als Mossos.