camí del 10-N

Ciutadans destitueix el seu secretari d'Organització a Euskadi per mantenir contactes amb el PP per anar junts

Javier Gómez Calvo va mantenir contactes amb els populars d'esquena a l'Executiva estatal

zentauroepp49209922 albert rivera190725135632

zentauroepp49209922 albert rivera190725135632 / OSCAR DEL POZO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La direcció nacional de Ciutadans va decidir aquest dimecres passatdestituir del seu càrrec el secretari d’Organització de la formació taronja a Euskadi, Javier Gómez Calvo, després de conèixer que havia mantingut contactes –que l’Executiva estatal desconeixia– amb el PP basc per presentar-se junts a les eleccions generals a Euskadi, segons han informat a Europa Press fonts d’aquesta formació.

A més, han assegurat que les converses no oficials es van mantenir entre un grup petit de Cs Euskadi, liderat per Calvo, i el PP basc. Una vegada que la direcció nacional en va tenir coneixement, el secretari general del partit taronja nacional, Fran Hervías, va contactar amb el d’Euskadi, Javier Gómez Calvo, i de «mutu acord» van decidir que aquest últim abandonés el seu lloc.

Notícies relacionades

Precisament, aquest dijous el president del PP d’Àlaba, Iñaki Oyarzabal, ha responsabilitzat el president de Ciutadans, Albert Rivera, del fracàs que populars i la formació taronja es presentin junts a Euskadi en les pròximes eleccions generals.

Oyarzabal ha reconegut que les dues formacions han mantingut contactes de cara a sumar forces en els pròxims comicis del 10 de novembre i ha apuntat que, tot i que hi havia bona disposició a Cs Euskadi, finalment, pel que sembla, ha sigut Rivera qui s’hi ha oposat.