LA VISITA DE SÁNCHEZ A NOVA YORK

Bill Gates elogia el «lideratge» d'Espanya

El confundador de Microsoft assenyala que, davant l'aïllacionisme, «Espanya demostra que no podem girar l'esquena a la pobresa i la malaltia»

GRAF8694. NUEVA YORK (ESTADOS UNIDOS), 25/09/2019.- El cofundador de Microsoft y magnate estadounidense, Bill Gates (i), posa junto al presidente en funciones del Gobierno español, Pedro Sánchez (d), durante un evento de la Fundación Bill y Melinda Gates, este miércoles en Nueva York (Estados Unidos), donde Sánchez defendió una política que dé esperanza y plantee soluciones constructivas, frente al discurso de mensajes negativos y respuestas endogámicas a los desafíos que dan otros líderes. EFE/ Pool Moncloa / Borja Puig De La Bellacasa

GRAF8694. NUEVA YORK (ESTADOS UNIDOS), 25/09/2019.- El cofundador de Microsoft y magnate estadounidense, Bill Gates (i), posa junto al presidente en funciones del Gobierno español, Pedro Sánchez (d), durante un evento de la Fundación Bill y Melinda Gates, este miércoles en Nueva York (Estados Unidos), donde Sánchez defendió una política que dé esperanza y plantee soluciones constructivas, frente al discurso de mensajes negativos y respuestas endogámicas a los desafíos que dan otros líderes. EFE/ Pool Moncloa / Borja Puig De La Bellacasa / Borja Puig de la Bellacasa (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bill Gates ha elogiat el «lideratge» d’Espanya després que Pedro Sánchez hagi anunciat l’aportació de 100 milions d’euros al Fons Global per a la lluita contra la sida, la tuberculosi i la malària. «El compromís de Sánchez amb el Fons Global reflecteix el lideratge d’Espanya», apunta el cofundador de Microsoft en un tuit. Gates remarca que «en un moment en què cada vegada més països es concentren en si mateixos, Espanya demostra que no podem girar l’esquena al nostre compromís per combatre la pobresa i la malaltia».

També el Fons Global ha reconegut l’aportació d’Espanya: «Espanya demostra un extraordinari lideratge al donar suport als esforços per arribar als més vulnerables», apunta en un tuit.

Les paraules de Gates es produeixen després que, durant la seva visita d’aquesta setmana a Nova York amb motiu de l’Assemblea General de l’ONU, Sánchez hagi anunciat que Espanya «torna a la comunitat de donants» malgrat arrossegar uns pressupostos prorrogats. I aquesta tornada s’ha concretat en tres aportacions: 150 milions d’euros per al Fons Verd per combatre la crisi climàtica, 100 milions d’euros al Fons Global per a la lluita contra la sida, la tuberculosi i la malària per als pròxims tres anys i100 milions més per al fons conjunt dels ODS en els pròxims cinc anys.

Notícies relacionades

Sánchez ha defensat el seu paper aquests dies a Nova York afirmant que és «essencial» que Espanya participi activament en aquestes importants cites «amb voluntat i ambició». «Amb això reforcem la nostra imatge com a país democràtic, solidari i europeu, mentre comprometem els nostres esforços amb el multilateralisme i amb els desafiaments globals que condicionaran la vida de les pròximes generacions», ha assenyalat.

El president del Govern i Gates han coincidit aquest dimecres en un acte de la Fundació Bill i Melinda Gates, un dels donants més importants del Fons Global. En aquest acte, Sánchez ha apel·lat a la «política de l’esperança» davant els discursos de la por que enarboren líders populistes com Donald Trump, Boris Johnson i Jair Bolsonaro. Sense nomenar-los, el líder del PSOE s’ha situat en el bàndol oposat a aquesta narrativa aïllacionista