Buch destitueix la cap de comunicació d'Interior després de la polèmica pel gas pebre

El conseller afirma que hi va haver un «error de comunicació» a l'hora d'explicar els recursos amb els quals els Mossos afrontaran la tardor calenta a Catalunya

zentauroepp49101269 miquel buch190718121605

zentauroepp49101269 miquel buch190718121605 / Pol Sola

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La polèmica desencadenada després de l’anunci que els Mossos utilitzaran gas pebre per contenir disturbis davant de la tardor calenta que s’acosta a Catalunya ha causat la primera víctima. La Conselleria d’Interior ha destituït Joana Vallès, cap de comunicació del departament.

La destitució de Vallès es produeix poques hores després que el conseller Miquel Buch afirmés que hi va haver un «error comunicatiu» a l’hora d’explicar els recursos que faran servir els Mossos. Buch ha matisat que el gas pebre s’utilitzarà de manera puntual.

Buch va explicar aquest diumenge que la voluntat dels Mossos a l’hora de fer públic aquest dispositiu era ser transparents i explicar el reforç que hi ha hagut en matèria de mediació, però «se n’ha anat comunicativament cap a un altre costat».

Un portaveu de la conselleria ha assenyalat que la destitució de Vallès obeeix als «esdeveniments dels últims dies», envoltats de polèmica per l’ús de gas pebre com a material antiavalots per part dels Mossos, en vigílies de les mobilitzacions convocades davant d’una eventual sentència condemnatòria en el cas del procés.

Els mitjans van informar, després d’una reunió de treball amb periodistes organitzada per l’àrea de comunicació de la policia autonòmica divendres passat, que els Mossos utilitzarien gas pebre per tallar incidents violents en manifestacions, entre altres mesures que preparen des de fa temps per fer front a possibles aldarulls.

«Error de comunicació»

Notícies relacionades

La notícia de l’ús d’aquest material antiavalots va ser rebuda amb crítiques en mitjans independentistes i associacions de defensa de drets humans. Buch va sortir al pas de la polèmica afirmant que hi havia hagut un «error de comunicació» perquè l’objectiu d’Interior era explicar les «eines» dels Mossos per separar manifestants de signe contrari i «aïllar» els violents. El conseller va anunciar també que en els pròxims dies es reunirà amb entitats de defensa dels drets humans i amb diputats de la comissió d’Interior del Parlament per tractar aquest assumpte.

La fins ara responsable de Comunicació d’Interior, Joana Vallès, és una veterana periodista amb una llarga trajectòria en els gabinets de premsa de diferents departaments del Govern, entre els quals el d’Interior quan el dirigia el convergent Felip Puig.