REUNIÓ DEL PP

Casado i els barons crítics es reconcilien davant del 10-N

Feijóo i Alonso aplaudeixen el nou to centrat del líder dels populars

El president del PP retreu a Rivera la seva falta de patriotisme al vetar Espanya Suma

zentauroepp50015633 casado garcia egea190923122855

zentauroepp50015633 casado garcia egea190923122855 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Pablo Casado està disfrutant –per fi, sospiren en el seu equip– d’unes setmanes de pau. Per primera vegada des que va ser elegit com a president del PP, el juliol del 2018, les previsions electorals són positives per al seu partit (ara està en el seu terra històric: 66 escons) i viu una pau interna, que pot ser interessada, però és pau.

El líder dels conservadors, tot i que no ho ha admès encara en públic, ha acabat fent cas a les recomanacions que el president del PP basc, Alfonso Alonso, i el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, li van fer després de la desfeta de les generals del mes d’abril, quan li van reclamar que recuperés el centre i no fes un partit «petit». Entre l’enfonsament a les urnes, aquest marcatge dels barons crítics i l’estudi intern, revelat per aquest diari, que a l’abril li va advertir que a la seva imatge histriònica no li agradaven, Casado ha moderat el seu to i desenvolupa arguments impensables fa sis mesos.

García Egea, cap de campanya

Aquest dilluns va reunir a la seu del carrer Génova de Madrid el comitè executiu nacional, que inclou el seu nucli dur i també els barons territorials, per animar-los davant de les noves eleccions, en una campanya que dirigirà el secretari general, Teodoro García Egea. Casado va assegurar que vol un PP «reconeixible per moderat» i es va oferir per «liderar una majoria centrada amb un calendari d’ambicions nacionals». Les seves paraules es van emportar l’aplaudiment d’Alonso i Feijóo a la sortida del conclave. «És el discurs que la majoria dels espanyols necessitaven i esperaven», va dir el dirigent gallec.

A més, Casado també va dedicar bona part de la seva al·locució a remarcar la necessitat de reagrupar la dreta i vindicar, una vegada més, Espanya Suma, la coalició que fa setmanes que proposa sense cap èxitCiutadans, de manera oberta, i Vox, amb la boca petita. Li queden pocs dies per seguir amb aquesta estratègia propagandística, ja que les noves coalicions electorals s’haurien de registrar aquesta mateixa setmana.

Oferta infructuosa

Notícies relacionades

Segons ell, la divisió entre el PP, Ciutadans i Vox ha sigut «un dels errors més greus de la història del liberalisme i del conservadorisme espanyol» i demana aliar-se per poder «governar». Casado va avisar aAlbert Rivera que no té opcions d’ocupar el seu lloc. «No hi ha cap opció de substituir el PP com a cervell, cor i pulmó del centredreta espanyol», va dir davant de la seva cúpula. «No es pot invocar cap patriotisme, ni cap principi polític digne capaç de justificar un comportament que produeix un resultat tan nociu per als propòsits bàsics que compartim i per al conjunt del país», va afirmar Casado.

En res va quedar l’oferiment que al matí va fer Cayetana Álvarez de Toledo, a ’El Mundo’, de posar-se a les ordresd’Inés Arrimadas a Catalunya si s’unien abans del 10-N. Ciutadans va insistir en el seu eslògan de «sumar diputats, no imputats». Els taronges volen aliar-se amb el PP si surten els números, però després de les urnes.