Un instructor de l'Exèrcit i la seva alumna moren al caure la seva avioneta a Múrcia

Una fallada de motor en l'enlairament va provocar l'accident de l'avió militar al mar Menor

El sinistre s'ha produït a la mateixa zona on el 25 d'agost va morir un altre pilot

fotonoticia 20190918122540 1000 v2

fotonoticia 20190918122540 1000 v2
zentauroepp49914366 avion tamiz ejercito190918125827

/

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un instructor de l’Exèrcit i la seva alumna han mort aquest dimecres al caurel’aeronau de l’Acadèmia General de l’Aire que pilotaven al mar Menor, davant de San Javier (Múrcia). Una fallada del motor durant la maniobra d’enlairament ha sigut el motiu pel qual l’avió, que havia sigut revisat aquest mateix matí, s’ha estavellat. Els dos tripulants han mort després de l’impacte. La ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, ha informat de la causa del sinistre en declaracions als mitjans durant la seva visita a la base d’El Goloso (Madrid). Segons Robles, l’aeronau va fer ahir un vol i aquest matí n’havia fet un altre després d’una revisió mecànica. «Havia funcionat tant ahir com avui i s’havia revisat abans de sortir. Prova d’això és que un dels vols s’havia fet», ha comentat la titular de Defensa. D’acord amb les dades preliminars obtingudes dels comandaments de l’Exèrcit de l’Aire, el problema va sorgir en «la tercera maniobra que feien d’enlairament». «Ha fet aturada de motor i ha impactat», ha descrit la ministra.

Tasques de recerca de l’avioneta. / marcial guillén (efe)

Els morts són el comandant Daniel Melero Ordóñez, de 50 anys i natural de Cadis, i l’alferes alumna de tercer curs Rosa María Almirón Otero, de 20 anys i de Lucena (Còrdova). L’avió accidentat és un model Enaer T-35C Pillán o Tamiz, que és designat per l’Exèrcit de l’Aire amb la clau E-26 Tamiz, i la missió del qual és la d’ensenyament dels alumnes de l’Acadèmia General de l’Aire (AGA).

Robles ha parlat amb el cap d’Estat Major de l’Exèrcit de l’Aire, general Javier Salto, i amb altres comandaments per recollir informació sobre la causa del sinistre, que l’Exèrcit de l’Aire està investigant més a fons per conèixer-ne tots els detalls.

Posteriorment, la titular de Defensa ha telefonat al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, i també a Felip VI, que li havia trucat per traslladar-li les seves condolences pel succés. Robles també s’ha posat en contacte amb les famílies de l’instructor i l’alumna alferes per transmetre’ls el seu condol.

Notícies relacionades

El succés passa tres setmanes després que el comandant de vol i instructor Francisco Marín morís a l’estavellar-se el reactor C-101 que pilotava sobre aigües de la Manga del Mar Menor per causes encara no aclarides.

La ministra ha remarcat que aquests dos successos han causat «molt dolor i sofriment» a les Forces Armades, a la qual cosa s’hi han afegit els greus danys provocats per les inundacions que hi va haver la setmana passada a la Regió de Múrcia per la gota freda. «Les Forces Armades sempre tenen la moral molt alta, entra dins de la seva professió, però en qualsevol cas, és moltíssim dolor. És tremend», ha declarat.