DEBAT DE POLÍTICA GENERAL

El PPC exigirà a Torra una qüestió de confiança si fracassa la seva moció de censura

Els populars demanen la compareixença de la consellera de Justícia per suposats «tractes de favor» als presos

zentauroepp49899220 santi rodrguez pp190917124900

zentauroepp49899220 santi rodrguez pp190917124900 / Marta Sierra

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PPC no es dona per vençut. El diputat Santi Rodríguez ha anunciat que demanarà al president de la Generalitat, Quim Torra, que se sotmeti a una qüestió de confiança al Parlament després del cop de porta de Cs i el PSC a impulsar una moció de censura. 

Rodríguez ha explicat que s’han dirigit als dos partits per carta i ha dit que espera que atenguin la seva proposta en forma de reunió. De moment, la reacció dels taronges i els socialistes ha sigut negativa, per la qual cosa els populars han fet un altre pas endavant amb una nova proposta, aquesta vegada dirigida a Torra en el debat de política general de la setmana que ve.

«L’opció de la moció de censura és perfectament vàlida independentment que puguin sortir o no els números perquè prosperi. No sabem si el president de la Generalitat té la confiança de la Cambra. Si veiem que no pot prosperar la moció de censura, el que plantejarem és que el president se sotmeti a una qüestió de confiança», ha apuntat en una roda de premsa al Parlament.

D’altra banda, han demanat la compareixença de la consellera de Justícia, Ester Capella, i de la directora de la presó de Lledoners, en comissió parlamentària per suposats «tractes de favor» als independentistes empresonats.

Notícies relacionades

Sobre la sol·licitud del líder de Cs, Albert Rivera, al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, d’un nou 155 a Catalunya, Rodríguez ha detallat que «no és una petició d’aplicació immediata», però que «no hi ha inconvenient a analitzar el que faci falta». No obstant, ha redirigit el debat a la seva proposta: «Si consideren que es donen aquestes circumstàncies, el que està a la seva mà d’una manera més immediata és una moció de censura», ha conclòs.

La reacció de Ciutadans ha sigut la mateixa que ahir. El diputat Carlos Carrizosa ha etzibat en roda de premsa: «No tenim cap inconvenient a parlar amb el PP, però els números aquí no sumen», per la qual cosa «no es podria tirar endavant». «Potser el sistema per protegir de veritat els drets dels catalans no serien mocions de censura abocades al fracàs, sinó aconseguir que el Govern d’Espanya apliqui la Constitució i que deixi clar que no aplicarà cap indult quan hi hagi sentència als que puguin resultar condemnats», ha replicat.