corrupció

Ajornada la declaració de Cifuentes a 'Púnica' per petició del seu advocat

cifuentes-comision

cifuentes-comision

1
Es llegeix en minuts
EFE

El jutge del ‘cas Púnica’, Manuel García Castellón, ha accedit a la petició de l’advocat de l’expresidenta madrilenya Cristina Cifuentes d’ajornar la seva presa de declaració com a investigada, prevista per al pròxim 1 d’octubre, per coincidir-li amb un altre assenyalament previ.

Segons han informat a Efe fonts jurídiques, el magistrat de l’Audiència Nacional ha acordat així suspendre la compareixença de Cifuentes per a l’1 d’octubre, si bé encara no ha acordat una nova data per interrogar-la en el marc de la peça número 9 del ‘cas Púnica’ sobre el presumpte finançament il·legal del PP de Madrid.

En el marc d’aquesta mateixa peça ha sigut així mateix cridada a declarar com a imputada la també expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre, la compareixença de la qual està fixada per al 18 d’octubre.

Notícies relacionades

Un dia abans està previst que presti declaració com a investigat el seu successor, Ignacio González, que a més està imputat en el ‘cas Lezo’, en el qual s’investiga una presumpta trama de corrupció al Canal d’Isabel II.

A la peça número 9 de ‘Púnica’ s’investiga el possible finançament irregular de campanyes del PP madrileny amb diners d’empreses que resultaven adjudicatàries de contractes públics com Indra (imputada també amb el seu expresident Javier Monzón i que hauran de declarar el dia 4) o mitjançant la fundació Fundescam, entre altres mecanismes.