sobre 'Púnica': «Un cop»

Cifuentes denuncia una operació econòmica i política per fer-la fora de la política

«El que a mi em va passar va ser una cosa planificada en un despatx i executada amb precisió matemàtica», declara

L'expresidenta de Madrid assenyala un empresari sense nomenar-lo i denuncia venjança dins del PP

cifuentes-t5

cifuentes-t5

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’expresidenta madrilenya, Cristina Cifuentes, ha denunciat una operació per fer-la fora de la política que «es va planificar en un despatx i es va executar amb precisió matemàtica», i n’ha culpat polítics del PP i «algun empresari que volia rebre uns diners de la Comunitat que no va rebre». «S’han dit coses que són mentida i és el moment d'explicar algunes coses. [...] Em resulta difícil parlar-ne ja que ha sigut demolidor. Tinc clar que es buscava treure’m de la política i destruir-me personalment. Si dic que ha sigut un any dur, quedo curta», ha explicat a Telecinco en una entrevista amb Ana Rosa Quintana.

Segons la seva opinió, en el seu «linxament» es va produir una «tempesta perfecta» en la qual van confluir diferents interessos de diferents persones que la veien com la causa dels seus problemes i van decidir «treure-la del mig», entre les quals, empresaris que «no van veure cobertes les seves expectatives econòmiques» i polítics del PP a qui «els va venir perfecte» la seva dimissió en un moment en què alguns en el seu partit la veien com la successora de Mariano Rajoy. «Hi va haver també un component de venjança en persones que me la tenien jurada des que vaig començar a aixecar catifes», ha denunciat la que va ser presidenta madrilenya des del 2015 al 2018, que ha recordat a més que a l’oposició també li «venia molt bé» desgastar-la.

«No l’hi desitjo ni al meu pitjor enemic», ha assegurat, quan ha trencat el silenci televisiu que mantenia des de feia gairebé un any i mig.   «Crec que és el moment de parlar perquè jo no he sortit a desmentir res, però en aquest temps s’han dit moltes coses que són mentida».

Per la seva part, el PP no vol entrar en polèmiques. El vicesecretari de comunicació del partit, Pablo Montesinos, en la seva primera roda de premsa a la seu d’aquesta formació des que ocupa el càrrec, s’ha limitat, al ser preguntat per aquest assumpte, a ratificar el seu respecte «com no podia ser de cap altra manera» a les paraules de Cifuentes.

Defensa per la trama Púnica

Cifuentes, que va ser acusada de delictes de suborn i falsedat en document públic en el cas del màster, ha admès que la imputació en el ‘cas Púnica’ ha sigut «un cop» i que encara li espera «un llarg calvari», tot i que està «preparada per assumir-ho».

En aquesta línia, ha defensat aquest dilluns que no s’ha emportat mai «ni un euro de diners públics» i que no té «absolutament res a veure» amb la trama per la qual ha sigut cridada a declarar en qualitat d’investigada l’1 d’octubre.  «Al PP ho sap tothom, en aquells anys no vaig tenir res a veure amb la gestió econòmica ni amb la gestió de les seves campanyes electorals... ni amb res de res», ha assegurat l’expresidenta del partit madrileny.

Malgrat que ara la decisió la prendrà el jutge, l’exdirigent regional ha afirmat que a Espanya el terme ‘imputació’ «ha perdut completament el seu sentit», perquè quan es produeix ja s’està condemnat tant pels mitjans com socialment. «Ja ets culpable, i després no passa res si se t’aixeca la imputació. El patiment que tens entremig és el que es queda», ha lamentat.  

Ronda de testimonis

Notícies relacionades

L’entrevista coincideix amb l’obertura de la ronda de declaracions d’una vintena de testimonis i imputats en aquest cas, entre ells, proveïdors de campanyes del PP madrileny, exdirectius d’empreses públiques de la Comunitat de Madrid i un exalcalde, Esperanza Aguirre i la mateixa Cifuentes.

En concret, el jutge d’aquesta causa, Manuel García Castellón, va citar en una providència 62 persones entre aquest dilluns i el dia 18 d’octubre. Aquesta setmana estan citades 21 persones, totes en qualitat de testimonis, excepte dos imputats i un perjudicat, dilluns, dimecres, dijous i divendres. La ronda s’obre aquest dilluns amb sis testimonis, tots ells relacionats amb empreses que van organitzar actes de campanya per al PP madrileny en les eleccions del 2007 i 2011, en les quals Aguirre va resultar elegida presidenta i que suposadament es van finançar amb diners sostrets de les arques públiques sota la seva supervisió.