CORRUPCIÓ.CAT

Gordó assegura que no va manipular cap pagament il·legal a CDC

Una gravació publicada li atribueix la frase: «Cada vegada que et presentis a alguna cosa, vens a veure'm»

zentauroepp37591532 barcelona  08 03 2017 ple al parlament i sessio de control a170602205336

zentauroepp37591532 barcelona 08 03 2017 ple al parlament i sessio de control a170602205336 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’exsecretari del Govern i exconseller de la Generalitat Germà Gordó ha assegurat no haver comès il·legalitats, ni recorda la conversa gravada que publica aquest dissabte EL PERIÓDICO, segons la qual es va oferir el 2011 a arreglar pagaments il·legals a un empresari de CDC.

«Davant d’algunes notícies aparegudes avui, i tal com vaig comunicar fa dies al jutjat, ni recordo cap conversa en aquest sentit, ni consta a l’agenda aportada per la investigació al jutjat, ni mai he fet res il·legal», ha dit aquest dissabte en un tuit.

Les notícies publicades pels dos diaris afirmen que la gravació està en mans del jutge del ‘cas 3%’, que investiga presumptes comissions a CDC a canvi d’adjudicacions i en què Gordó ja està investigat.

Afegeixen que va ser una conversa del llavors secretari del Govern d’Artur Mas amb l’empresari i proveïdor de CDC Joan Manuel Parra, i que aquest la va gravar: Parra reclamava un deute del partit de 750.000 euros pel muntatge d’infraestructura de mítings del partit a la campanya de les eleccions catalanes del 2010.

«Ara, quan et presentis als concursos, vine a veure’m. Quan t’hi presentis, jo, jo no els vaig seguint, no els vaig seguint, i els concursos que hi ha de... d’això dels departaments, no en segueixo ni un. No els segueixo. Però et vaig dir: 'Cada vegada que et presentis a alguna cosa, vens a veure’m i jo parlaré amb el secretari general corresponent, amb el departament corresponent’», diu Gordó segons la gravació.

Notícies relacionades

Els dos diaris afegeixen que Gordó també va dir que podia influir en l’Institut Català de Finances  (ICF) al formar part de la seva junta, per la qual cosa va recomanar a Parra demanar-hi un crèdit.

El seu advocat Cristóbal Martell va presentar fa unes setmanes un escrit en què Gordó assegura que no recorda haver format part d’una reunió com la descrita per l’empresari en la seva declaració i aportada en l’àudio, i «nega haver arbitrat un circuit a fi que un tercer sufragués despeses per serveis de proveïdors».