18 febr 2020

Anar al contingut

comunicat

El Consell per la República demana mediació «independent» en el diàleg sobre Catalunya

L'entitat insta la societat civil i les institucions catalanes a «preparar mesures i actuacions necessàries per materialitzar el mandat popular per a la independència»

Europa Press / Barcelona

El Consell per la República demana mediació «independent» en el diàleg sobre Catalunya

Salvatore di Nolfi

El Consell per la República ha demanat que hi hagi «mediació independent» en les negociacions sobre el conflicte català i que es proposi a l’Estat una plataforma de negociació per a la resolució del conflicte a Catalunya.

Aquest dissabte, en un comunicat, aquesta entitat ha informat que dijous 12 de setembre es van reunir a Waterloo i van acordar que, en el marc d’aquesta proposta de negociació, l’Estat ha de reconèixer el dret a l’autodeterminació i que «la reversió de la repressió i el respecte integren els drets civils i polítics».

També van concloure que l’acció de les institucions i la societat civil per materialitzar l’autodeterminació «no pot quedar bloquejada, ni per la repressió, ni per la negativa de la majoria de les forces polítiques i institucions espanyoles al diàleg».

Ha instat la societat civil i les institucions catalanes a «preparar mesures i actuacions necessàries per materialitzar el mandat popular per a la independència», i ha cridat a la mobilització ciutadana per acompanyar les accions de les institucions per materialitzar aquell mandat.

Desobediència sense violència

Per a això, han afirmat que es podrà exercir «la desobediència civil quan sigui necessària, sempre dins del marc de la lluita no-violenta».

Han defensat que, mentre no es materialitzi el mandat derivat d’un referèndum, «qualsevol elecció al Parlament tindrà caràcter referendari», i han reclamat a les institucions europees i internacionals que vetllin per garantir els drets humans.