PARLAMENT EUROPEU

Nart abandona la delegació de Cs però no renuncia a l'escó

«Soc eurodiputat i seguiré sent-ho, conforme amb l'acord inicial expressat», afirma en un comunicat

undefined25903813 valencia 10 5 14  politica elecciones europeas ciutadans  el190905173123

undefined25903813 valencia 10 5 14 politica elecciones europeas ciutadans el190905173123

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’eurodiputat Javier Nart ha anunciat aquest dimecres que abandona la delegació de Ciutadans al Parlament europeu –de la qual formava part des del 2014–, tot i que mantindrà el seu escó malgrat que el líder de la formació taronja, Albert Rivera, l’instés aquesta setmana a renunciar a l’acta i el sou d’eurodiputat.

«Soc eurodiputat i seguiré sent-ho, conforme amb l’acord inicial expressat, lamentant l’enrenou inútil creat, certament no per part meva», ha indicat Nart en un comunicat recollit per Europa Press, en què informa que abandona la delegació, però expressa el seu compromís de continuar contribuint al pagament de les nòmines de l’equip que la integra.

Nart, que a la seva carta recorda que va encapçalar com a independent la llista de Ciutadans a les europees del 2014, va comunicar la setmana passada el cessament de la seva militància del partit, després d’haver abandonat l’Executiva a finals de juny. L’eurodiputat afirma que en la seva conversa amb el secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, per informar-lo que posava fi a la seva afiliació, va expressar també la seva intenció de continuar a la delegació com a «independent», igual com ho són Soraya Rodríguez i Maite Pagazaurtundúa, sense que Villegas hi presentés «cap objecció».

Crítiques a Rivera

Per això li retreu a Rivera que, «en contradicció» amb el comunicat oficial del partit que informava que Nart es donava de baixa com a afiliat però continuaria formant part de la delegació a Brussel·les, demanés posteriorment la renúncia de l’eurodiputat. «Una organització política ha de ser fiable i no canviar de criteri d’un dia per l’altre», ha criticat Nart en el comunicat.

Notícies relacionades

A banda de la seva decisió de mantenir l’escó d’eurodiputat, Nart ha aclarit que mantindrà els seus «compromisos econòmics» amb la delegació de Ciutadans, que compta amb onze col·laboradors, perquè entén que els seus sous depenen en part d’ell i no vol que la seva sortida es tradueixi en reducció de nòmines o cessaments d’alguns d’ells. «I desitjant el millor futur al Ciutadans en què vaig militar, un partit necessari a Espanya i imprescindible a Catalunya. Per part meva, punt final», s’acomiada l’eurodiputat en el text distribuït als mitjans.

Segons el partit taronja, Nart «incompleix la carta ètica» que va firmar a l’acceptar formar part de les llistes a les eleccions europees del 2019. Els òrgans de Ciutadans decidiran els pròxims dies el futur de l’eurodiputat. La direcció de Cs, que ha parlat més d’una vegada amb l’eurodiputat des que va deixar aquesta força política el 5 de setembre passat i li ha demanat que renunciï al seu escó, encara li vol donar marge perquè sigui ell qui deixi l’Eurocambra.

Temes:

Ciutadans