L'endimoniada investidura

Calvo, abans de la reunió amb Podem: «No hi ha confiança entre nosaltres»

La vicepresidenta en funcions acusa els de Pablo Iglesias de tenir posicions de «màxims» i ser «inflexibles»

undefined49595107 madrid 28 08 2019  pol tica   el presidente del gobierno en 190828122554

undefined49595107 madrid 28 08 2019 pol tica el presidente del gobierno en 190828122554 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La vicepresidenta del Govern en funcions, Carmen Calvo, ha admès poc abans de reunir-se amb Podem que «no hi ha confiança». En una entrevista a Telecinco, Calvo justificava així el ‘no’ socialista a un govern de coalició i a repetir l’oferta de vicepresidència i dos ministeris de juliol. Calvo considera «imperatiu» el llenguatge del líder de Podem, Pablo Iglesias, fent exigències al PSOE, i abans de començar la reunió entre els equips negociadors dels dos partits aquest dimarts ha reiterat que no hi ha confiança per a un Govern de coalició.

En una entrevista a Telecinco, Calvo ha assenyalat que prova d’aquesta falta de confiança és la «terminologia» que Iglesias utilitza al remarcar que els socialistes «rectificaran» i ha lamentat que parli de manera «imperativa» sobre el que ha de fer el partit de Pedro Sánchez.

Sánchez i Iglesias, a l’«empenta final»

Carmen Calvo ha assenyalat d’altra banda que hi haurà reunió entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias si els equips negociadors «avancen» cap a un acord, perquè els seus líders donin així l’«empenta final», però no dona per feta la trobada si els esmentats avenços no es produeixen. «Ells s’han vist moltes vegades i s’han reunit en moltes ocasions, moltes hores», ha apuntat.

«No hi ha confiança entre nosaltres», ha insistit la número dos de l’Executiu en funcions al ser preguntada per la possibilitat de la coalició, i ha assenyalat que no es pot comparar el pacte al qual cal arribar amb els assolits en comunitats i ajuntaments, perquè el Govern d’Espanya té «grans atribucions que conformen la resta de la política». Ha insistit que no hi ha «cap ambient de relació recíproca» que permeti la coalició, i s’ha preguntat què vol dir Podem quan parla de «govern conjunt», quan el que ha de tenir el país és un «sol» Executiu encapçalat pel seu president.

Notícies relacionades

En qualsevol cas, la vicepresidenta del Govern ha assegurat que els socialistes volen l’acord que permeti la investidura de Pedro Sánchez i faran tot el possible per aconseguir-ho. «Per nosaltres no quedarà, perquè som els que ens hem mogut» mentre Unides Podem ha estat en una «posició inflexible», ha dit.

A més ha insistit que els socialistes no volen comicis perquè ja els van guanyar a l’abril i ella pensa «lluitar fins al final» per aconseguir que la setmana que ve, abans que acabi el termini legal, Pedro Sánchez pugui ser investit president.