Iglesias insisteix a sumar les polítiques actives d'ocupació a l'oferta del juliol per tancar l'acord

El líder de Podem assegura que seria «qüestió d'hores» resoldre les negociacions

Descarta donar gratis els seus vots: «No podem acceptar que la política sigui triar el mal menor»

bis64

bis64 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Reprendre les negociacions en el punt en el qual es van abandonar al juliol i sumar a l’oferta el control de les polítiques actives d’ocupació. Aquests són els requisits que ha fixat Pablo Iglesias per aconseguir un acord amb el PSOE i que li traslladarà l’equip negociador morat als socialista en la reunió d’aquest dimarts, després que dijous passat escenifiquessin els seus desacords. 

«Si fan aquesta proposta crec que és qüestió d’hores que poguéssim arribar a un acord», ha assegurat el líder d’Unides Podem aquest dimarts en una entrevista a Carne Cruda. Així, Iglesias ha apuntat que si el PSOE torna a posar a sobre de la taula la vicepresidència social i els ministeris de SanitatIgualtat i Vivenda –una proposta que considera «escassa» i «injusta» malgrat tot– seria qüestió d’hores resoldre una negociació que com a data límit té el 23 de setembre, quan s’activarà la repetició automàtica d’eleccions. 

Per evitar un escenari en el qual es tornin a instal·lar les urnes el pròxim 10 de novembre, el secretari general de Podem ha afirmat que està disposat a «buscar l’acord» amb Sánchez malgrat les contínues renúncies que, assenyala, han estat fent des del passat 28-A. No obstant, Iglesias ha deixat clara una cosa: «Nosaltres hem anat cedint en tot però tenim un límit».

No obstant, tot apunta que de resoldre’s la situació no serà gràcies a la bona relació que mantenen Sánchez i Iglesias. El líder de Podem ha reconegut que no parlen des que la portaveu morada, Irene Montero, donés a llum el seu tercer fill a començaments d’agost i el president del Govern en funcions els felicités. «És impressionant, és impressionant», ha admès Iglesias. 

Eleccions o Govern

Notícies relacionades

Preguntat per la possibilitat que Unides Podem acabi donant gratis els seus vots a Sánchez per evitar una repetició d’eleccions, Iglesias ha sentenciat que no contemplen aquesta via. «Per respecte als nostres inscrits no podem acceptar que la política sigui elegir el mal menor», ha remarcat després de recordar que la militància del seu partit va apostar per aconseguir un acord en el qual els morats formessin part del pròxim Executiu. 

A més, segons ha assenyalat, un Govern en el qual els socialistes copin tots els càrrecs no seria «progressista». «El PSOE quan pot elegir tria sempre la dreta abans que nosaltres», ha dit. En aquest sentit, ha explicat que, segons la seva opinió, seria «una irresponsabilitat» que Sánchez busqui repetir els comicis oferint la possibilitat a la dreta de treure uns millors resultats.