VÍDEO DES DE GINEBRA

Puigdemont i Rovira criden a la unitat en ple cisma JxCat-ERC

Puigdemont i Rovira llancen un missatge conjunt de cara a la Diada

video 3542651 / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de cada retret que es dediquen JxCat i ERC hi ha una crida per curar les ferides, o almenys a donar-se una treva, per la causa conjunta. A la invectiva directa que va llançar divendres el líder d’EsquerraOriol Junqueras, a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont per rebutjar un avanç electoral, li va seguir ahir un vídeo gravat per l’ANC en el qual, junts, el líder de JxCat i la número dos d’ERC, Marta Rovira, citen l’independentisme a esquivar les disputes i unir-se el pròxim Onze de Setembre al carrer.

Al missatge, gravat a Ginebra, els dos dirigents criden a participar a la manifestació organitzada per les entitats secessionistes amb motiu de la Diada i apel·len a la unitat independentista en un moment en què Esquerra i JxCat han deixat de dissimular les discrepàncies sobre l’estratègia a seguir després de la sentència de l’1-O i la conveniència de convocar eleccions com a resposta a la resolució del Tribunal Suprem.

Al vídeo, Puigdemont destaca que la mobilització independentista d’aquest any és «especialment important», perquè arriba «a les portes» de la sentència «de la vergonya», en la qual «se’ns jutja tots». Alhora, l’expresident català apel·la a vèncer «qualsevol intent de repressió i aniquilació del que som», i afegeix que es necessita que la mobilització perl’Onze de Setembre  «sigui un èxit», perquè es visualitzi davant del món que «no només que no ens hem rendit» i «no ens resignem», sinó que «passem a l’acció», assegura.

«No sobra ningú. Ens necessitem tots, mobilitzats. Ve una era en què ens haurem de tornar a mobilitzar durant un temps, perquè la resposta [a la sentència] ha de ser combinada, entre institucions i societat», assegura Puigdemont.

Diada transversal

Notícies relacionades

Per la seva part, Rovira insta al moviment independentista a manifestar-se «de forma conjunta» durant aquesta Diada per deixar clar que «seguim drets, determinats» per «lluitar contra aquesta repressió» que ens vol seguir «tenallats, silenciats i callats». «És molt important que el moviment independentista, amb tota la transversalitat i tota la suma, surti al carrer de forma conjunta», rasa.

«Donem un missatge clar, generem autoestima entre nosaltres i generem una foto que torni a donar la volta al món», afegeix la secretària general d’Esquerra, fugida a Suïssa el març del 2018 per evitar la justícia espanyola. Rovira també avisa les institucions estatals que els independentistes sortiran al carrer «tantes vegades com faci falta» per «defensar els drets civils i polítics i la democràcia», i que la secessió és el millor mitjà per aconseguir-ho.