en una entrevista a Ràdio 4

La CUP descarta entrar en un possible govern de concentració com a resposta a la sentència de l'1-O

La diputada Maria Sirvent veu «pràcticament impossible» que la seva formació recolzi els pressupostos i veu «esgotada» la legislatura

zentauroepp49693676 10 04 2019 la diputada de la cup  maria sirvent  durante su 190906093304

zentauroepp49693676 10 04 2019 la diputada de la cup maria sirvent durante su 190906093304 / David Zorrakino - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Acn / Barcelona

La diputada de la CUP Maria Sirvent ha descartat entrar en un govern de concentració com a resposta a la sentència de l’1-O, tal com ha proposat ERC. «¿Amb quin objectiu? ¿Amb quina intenció? No ho veiem en cap cas», ha contestat en una entrevista a Ràdio 4.

Sirvent ha defensat que hi hauria d’haver una resposta conjunta davant la sentència de l’1-O i ha admès que s’estan fent «molts esforços» en aquest sentit. Però també ha afegit que el «context de precampanya ho perverteix molt». I és que, segons Sirvent, la política catalana està situada en un escenari que sembla de precampanya en el qual cadascú fa la seva pensant més en els interessos partidistes.

Malgrat no fer una proposta concreta, la diputada de la CUP ha defensat que la resposta a una sentència condemnatòria ha de passar per «exercir» els drets i aconseguir els objectius polítics que han portat els «represaliats» a la presó o l’exili. 

Notícies relacionades

En aquest context ha criticat que els objectius de l’actual Govern siguin gestionar les «engrunes» i continuar «aprofundint» en la privatització de serveis. D’altra banda, veu «pràcticament impossible» que la CUP aprovi els pressupostos per al 2020 després de la primera reunió amb el Departament d’Economia i ha conclòs que la legislatura està «esgotada». Per a la diputada, els 800 milions d’euros de més en despesa respecte als comptes fallits del 2019 ja estan compromesos i, per tant, el Govern no planteja polítiques noves en els nous pressupostos.

Preguntada per la possibilitat de tornar a investirCarles Puigdemont com a president de la Generalitat, Sirvent ha posat en dubte la voluntat de JxCat en aquest sentit i ha afegit que no volen «generar falses expectatives». En aquest sentit, ha recordat que tot i que no estava convocat el ple d’investidura de Puigdemont, els diputats i les diputades de la CUP van ser els únics que van aparèixer en el «suposat ple».