Tsunami Democràtic fa la primera acció reivindicativa i penja 15.000 cartells a Catalunya

La plataforma diu que es poden mobilitzar «on sigui necessari i quan sigui necessari»

accidente

accidente

1
Es llegeix en minuts
Acn / Barcelona

La iniciativa  Tsunami Democràtic  ha fet aquest dijous la seva primera acció reivindicativa després d'haver-se presentat públicament a través de les xarxes socials a principis d'aquesta setmana. Segons han explicat en un comunicat, membres de la plataforma han desplegat  11 pancartes  en llocs emblemàtics de Lleida, Tarragona, Girona, Badalona, Tortosa, Terrassa i Barcelona i han penjat  15.000 cartells  a tot  Catalunya.

Notícies relacionades

Amb l'encartelada, Tsunami Democràtic ha volgut «fer evident» que poden moure's per «on sigui necessari quan sigui necessari» i que són presents a tot el territori. «Acabem el que comencem. Canviem l'estat de les coses. Continuem defensant el mateix: drets, llibertats i autodeterminació», van afirmar tant en el comunicat a la premsa com als cartells que han penjat.

Tsunami Democràtic es va presentar dilluns passat a través de les xarxes socials com una iniciativa que reuneix personalitats de la política i la societat civil per donar una resposta a la sentència de l'1-O. En la seva estrena ha rebut el recolzament del president de la Generalitat, Quim Torra; el vicepresident del Govern, Pere Aragonès; diversos consellers; el president del Parlament, Roger Torrent, i diversos dirigents polítics com ara Oriol Junqueras (ERC), Marta Rovira ( ERC), Carles Puigdemont (JxCat), Josep Costa (JxCat), Mireia Boya (CUP), David Fernàndez (CUP) i el president d'Òmnium, Jordi Cuixart. La campanya de mobilització vol organitzar una resposta «desobedient i no-violenta» a la sentència, sense comptar amb portaveus oficials.