Indignació a Sant Sebastià pels llaços grocs pintats a la Pinta del Vent

L'alcalde les qualifica de «falta de respecte» i «incultura» contra un símbol de la ciutat

GRAFCAV7703. SAN SEBASTIÁN (GIPUZKOA), 04/09/2019.-Tres lazos amarillos, símbolo de la exigencia de libertad para los políticos catalanes encarcelados, han aparecido este jueves pintados en una de las tres esculturas de hierro que componen la emblemática obra del Peine del Viento, de Eduardo Chillida, en San Sebastián. EFE/ Gorka Estrada

GRAFCAV7703. SAN SEBASTIÁN (GIPUZKOA), 04/09/2019.-Tres lazos amarillos, símbolo de la exigencia de libertad para los políticos catalanes encarcelados, han aparecido este jueves pintados en una de las tres esculturas de hierro que componen la emblemática obra del Peine del Viento, de Eduardo Chillida, en San Sebastián. EFE/ Gorka Estrada / Gorka Estrada (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcalde de Sant Sebastià, Eneko Goia (PNB), ha qualificat de «barbaritat» l’aparició aquest dimecres de tres llaços grocs pintats amb pintura en una de les tres escultures d’acer que componen l’obra d’Eduardo Chillida, Pinta del Vent, al litoral de la ciutat basca.

L’alcalde nacionalista ha qualificat d’aquest atac a l’obra de Chillida, «a més d’una falta de respecte, una manifesta incultura», ja que la Pinta del Vent és un element «simbòlic» a Sant Sebastià. Les obres, a més, estan en una zona on les onades baten amb força i generen una interacció molt particular amb el paisatge, en la línia de l’obra de l’escultor basc.

Notícies relacionades

L’Ajuntament donostiarra, que ha confirmat l’aparició d’aquestes inscripcions, ha informat a l’àrea de projectes i obres perquè netegi l’escultura de manera que no resulti malmesa, mentre ha informat dels fets als familiars dels artistes responsables d’aquesta obra d’art, l’arquitecte Luis Peña Ganchegui i l’escultor Eduardo Chillida.

L’Ajuntament de Sant Sebastià ha expressat aquest any la seva intenció d’iniciar els tràmits perquè aquest conjunt escultòric, una de les imatges icòniques de la ciutat, pugui ser declarat Patrimoni de la Humanitat.