primera cimera del Comitè de Direcció

Casado reuneix la seva nova cúpula per preparar el PP per a un inici de curs exigent

Sobre la taula, la possibilitat de noves eleccions, el rebuig de Ciutadans a Espanya Suma, les imputacions per la trama Púnica i la investigació per Avalmadrid

undefined49689292 03 09 2019 el secretario general del pp  teodoro garc a egea190903154130

undefined49689292 03 09 2019 el secretario general del pp teodoro garc a egea190903154130 / Oscar Canas - Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

El president del PP, Pablo Casado, reuneix aquest dimarts per primera vegada el seu nou Comitè de Direcció per analitzar el panorama polític a l’inici del curs, en el qual necessita tenir preparat el partit davant d’un escenari poc favorable de noves eleccions al novembre.

Una mostra del seriós caire de la reunió la donava a l’arribar la portaveu popular al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, que, a les portes de la seu del PP, ha protestat per la manera com s’ha conegut la imputació d’Esperanza Aguirre i Cristina Cifuentes en el cas Púnica. "Les indefensions van començar per la mateixa imputació", ha lamentat, cridant als mitjans a "una profunda reflexió" sobre el fet que la premsa sabés abans que les afectades, suposadament, la seva situació.

Álvarez de Toledo ha insistit que les expresidentes madrilenyes "són innocents" i que encara hi ha un llarg procés d’investigació per fer, i ha remarcat la coincidència en la difusió d’aquesta notícia amb "la deplorable situació de l’ocupació", com si una cosa tapés l’altra.

Mentre es reuneix la cúpula popular al centre de Madrid, al nord de la ciutat es presenten les 300 mesures que el PSOE planteja per desbloquejar la investidura de Pedro Sánchez. Els populars no es donen per al·ludits, es neguen a abstenir-se i insten el president a entendre’s amb els seus aliats "naturals", els que ja té a les autonomies, començant per Podem.

Tot i que ja pocs al PP donen com a poc probables unes noves eleccions, encara està sobre la taula de la direcció popular un possible acord del PSOE amb Unides Podem que desbloquegés la situació in extremis. Si finalment hi ha eleccions els populars asseguren que estan "preparats".

No de Cs a Espanya Suma

De cara a uns previsibles nous comicis, el PP ha registrat la marca Espanya Suma, després del precedent de la de Navarra Suma, creada amb UPN i Ciutadans. Però el líder d’aquesta última formació, Albert Rivera, ha començat a enterrar la marca poc després de néixer quan, aquest dilluns, va dir a Onda Cero que  "Espanya suma, però la corrupció resta". 

Els populars continuen creient que només sumant forces en una única llista, i no per separat, la dreta serà alternativa a l’esquerra si hi ha eleccions al novembre.

Però no ha afavorit gens aquest contraeslògan a l’ambient entre populars i liberals, i sobretot quan, a més, aquest mateix dimarts el portaveu adjunt de Ciutadans en l’assemblea de Madrid, César Zafra, ha anunciat el recolzament de la seva formació a una comissió d’investigació sobre Avalmadrid, l’agència pública autonòmica de finançament de què suposadament s’hauria servit amb favors la nova presidenta popular madrilenya, Isabel Díaz Ayuso.

Pendents dels barons

Notícies relacionades

Sí que hi haurà eleccions, el 2020, a Galícia i al País Basc, i encara s’ha d’aclarir si repetirà com a candidat Alberto Núñez Feijóo, el líder territorial menys casadista, ja que, a més, el PP de Galícia ha rebutjat la idea d’un Galícia Suma.

Al País Basc el plantejament és diferent, els populars que lideren Alfonso Alonso sí que acceptarien fusionar les seves sigles, però no amb ningú que no accepti la defensa de la foralitat o que ataqui el concert basc, ha advertit el líder alabès.