proposta de reforma penal

Ciutadans vol que els atracadors reincidents acabin ingressant a la presó

"El 90% de les persones que cometen furts o robatoris a Barcelona no trepitgen la presó", afirma Rivera

zentauroepp49209922 albert rivera190725135632

zentauroepp49209922 albert rivera190725135632 / OSCAR DEL POZO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha avançat aquest dilluns una proposta de reforma del Codi Penal perquè els atracadors reincidents que actuen a Madrid o Barcelona acabin entrant a la presó. En una entrevista a Onda Cero, ha indicat que aquesta mateixa setmana registraran al Congrés una proposició de llei l’objectiu de la qual és "que els reincidents trepitgin la presó quan es converteixin en autèntiques patrulles d’atracadors".

Segons la seva opinió, existeix "un forat penal" i un problema de reincidència als carrers d’algunes ciutats on "no hi ha prou seguretat ni policia" i per això en algunes zones els veïns han creat "patrulles ciutadanes". "El 90% de les persones que cometen furts o robatoris a Barcelona no trepitgen la presó", i això "cal arreglar-ho perquè la gent se senti protegida als carrers", ha indicat.

Notícies relacionades

Rivera ha assenyalat que "el problema és la reincidència", ja que hi ha persones que roben o atraquen diverses vegades però "com que són robatoris de quanties menors no acaben trepitjant la presó". "Aquests senyors se les saben totes, entren i surten de la comissaria i es burlen fins i tot dels policies", ha afegit.

D’altra banda, el líder de la formació taronja ha avançat que també demanaran que s’incrementin les patrulles policials a Madrid (Policia Nacional) i a Barcelona (Mossos d’Esquadra). "A mi un policia no m’espanta, em protegeix", ha assegurat després de criticar els governs municipals d’Ada Colau  a Barcelona i de Manuela Carmena a Madrid per preferir "treure" agents dels carrers d’aquestes ciutats.