JUDICI DEL PROCÉS

El president de l'Assemblea Nacional francesa expressa la seva "confiança" en l'Estat espanyol

Richard Ferrand respon així als 52 diputats que van denunciar la "repressió" contra els polítics catalans presos

French Territorial Cohesion Minister Richard Ferrand leaves the Elysee Palace after a weekly cabinet meeting in Paris, France, May 31, 2017. REUTERS/Charles Platiau

French Territorial Cohesion Minister Richard Ferrand leaves the Elysee Palace after a weekly cabinet meeting in Paris, France, May 31, 2017. REUTERS/Charles Platiau / CHARLES PLATIAU (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
ACN

El president del’Assemblea Nacional francesa, Richard Ferrand, ha sortit al pas de l’article de 52 diputats francesos que denunciaven la "repressió" i les "mesures arbitràries" contra els polítics catalans presos. Ferrand ha expressat el seu "respecte" al marc constitucional espanyol i la seva "plena confiança" en les autoritats del’Estat espanyol.

En un comunicat oficial, el president de l’Assemblea qualifica el conflicte catalàd’"assumptes interns" d’Espanya  i recorda el seu "compromís amb la unitat i la integritat del nostre veí europeu". Ferrand remarca que a Espanya el debat polític es dona dins d’una "democràcia respectuosa de l’Estat de dret i de les llibertats individuals".

Ferrand ha transmès aquest missatge a l’ambaixador d’Espanya a França.

Notícies relacionades

Els 52 diputats francesos, dels 577 que té l’Assemblea, van publicar diumenge una tribuna a 'Le Journal de Dimanche' en la qual denunciaven les "mesures arbitràries" que afecten els líders independentistes a Espanya. "A causa de les seves opcions polítiques, per haver volgut organitzar una votació, els consellers estan a la presó, exiliats, i s’arrisquen a ser condemnats amb prou feines de presó. El respecte de les regles institucionals és una cosa, però considerem que el debat polític no hauria de resoldre’s amb la repressió, atemptant contra els drets de les persones, per una forma de delicte d’opinió", assenyalaven a l’article.

El ministre d’Exteriors, Josep Borrell, va lamentar la "ignorància que sobre la realitat d’Espanya" tenen aquests parlamentaris. "Espanya és un Estat de dret, una democràcia on el poder judicial és independent, on ningú va a la presó per les seves idees." "Estem davant del cas d’uns responsables polítics que van intentar la separació d’una part d’Espanya passant per sobre de la Constitució", va remarcar Borrell.